Аферата с руския шпионаж у нас се заплита. Шефът на

...
Аферата с руския шпионаж у нас се заплита. Шефът на
Коментари Харесай

Аферата с руския шпионаж се заплита: Двама от ДАНС аут от работа

Аферата с съветския шпионаж у нас се заплита. Шефът на ДАНС Пламен Тончев заяви, че двама от Агенцията са със спрян достъп до постройката и отстранени от работа, предава Телеграф.

„Искам да уверя обществото, че ДАНС има извънредно добре построен механизъм за вътрешен надзор и ние не се колебаем да предприемем дейности, в това число против наши чиновници, без значение какво ни коства, с цел да можем да почистим структурите на Агенцията от детайли, които нямат място в нея“, безапелационен бе Пламен Тончев.

Той съобщи, че създаването е напълно на ДАНС и на неговите сътрудници от Дирекция „ Вътрешна сигурност “.

„ След събраните данни от страна на Агенцията, ние сме уведомили в сряда следобяд прокуратурата. На база на нашите данни е формирано през вчерашния ден досъдебно произвеждане и са подхванати нужните дейности “, сподели Тончев.

Той уточни, че през вчерашния ден в Агенцията са били следователи от Националната следствена работа, на които те са дали в изискванията на Наказателно-процесуален кодекс компютърна техника.

„ Взети са ограничения въпросните наши чиновници, които са уличени в осъществяването на шпионска активност да не бъдат допускани до постройката на Агенцията. В момента те са отстранени от работа “, съобщи Тончев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР