АЕЦ Козлодуй е поредното предприятие, засегнато от голямата кадрова метла

...
АЕЦ Козлодуй е поредното предприятие, засегнато от голямата кадрова метла
Коментари Харесай

Служебният кабинет включи руснак в борда на АЕЦ Козлодуй

АЕЦ " Козлодуй " е следващото дружество, наранено от огромната кадрова метла на служебното държавно управление. В Търговския указател са импортирани за регистриране промени в съвета на шефовете, които плануват изпълнителният шеф на АЕЦ " Козлодуй " Наско Михов и неговият заместител Александър Николов да бъдат освободени, а местата им да заемат Георги Кирков и Андрей Красночаров, оповестява. Както и при предходни сходни кадрувания, не е ясно какви са претекстовете за уволненията, още повече че АЕЦ " Козлодуй " е едно от най-успешните български предприятия и както стана ясно неотдавна, в последно време печели по 10 млн. лв. дневно. Михов и Николов към този момент обявиха, че апелират в съда ще решението, с което ги изхвърлят от борда на сдружението. 

Кои са препоръчаните нови членове на съвета на шефовете на стратегическото енеригйно дружество?

Георги Кирков е заместник-кмет на община Козлодуй.  Бил е началник на дирекция " Икономика и финанси " в нуклеарната централа, само че е бил уволнен от Наско Михов. Кирков е взел участие в Съвета на шефовете на " Атоменергостройпрогрес ", която е притежател на записана в Сейшелите компания, написа " Медиапул ".  През 2016 година е бил шеф на " Интерприборсервиз " - сдружение с присъединяване на АЕЦ " Козлодуй ", украинския фонд за държавна благосъстоятелност и още две компании - съветска и украинска. През юли  смесеното сдружение е подало иск за оповестяване в неплатежоспособност. Кирков се счита за непосредствен с известния предприемач Людмил Стойков, показва " Капитал ".

Андрей Красночаров до момента е бил основен монтьор в АЕЦ " Козлодуй ". През 2016 година е взел участие в задача на съветската АО " Атомэнергоремонт " за техническа поддръжка на Московския център на ВАО АЭС (WANO). Има черен колан по тайкуондо. 

Новият енергетик на годината Андрей Красночаров

През 2012 година Андрей Красночаров, основен монтьор по осъществяване на ремонтите в АЕЦ " Козлодуй ", бе определен за Енергетик на година. Наградата му бе връчена от тогавашния министър на стопанската система Делян Добрев. 

СЕЧ

Служебният кабинет към този момент минава всевъзможни граници, вършейки непрекъснато чистки в администрацията и в държавните предприятия. Действията на краткотрайното държавно управление, назначено от президента Радев с съществена задава да провежда изборите, искрено газят Закона за обществените предприятия, който изисква шефовете да се избират с състезания по строго избрани критерии, а промените да са стимулирани.  В чистката на кабинета " Петков " няма нито състезания, нито претекстове. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР