Aehra, италиански стартъп за електрически превозни средства, чийто съосновател и

...
Aehra, италиански стартъп за електрически превозни средства, чийто съосновател и
Коментари Харесай

Aehra представя електрически седан, създаден от бивш дизайнер на Lamborghini

Aehra, италиански стартъп за електрически транспортни средства, чийто съосновател и началник на дизайна е някогашният началник на Lamborghini Филипо Перини, показа втория си модел в петък на автомобилното ревю в Милано през 2023 година

Както към този момент беше обявено от Aehra, вторият модел е прочут просто като Sedan. Той следва SUV-а на Aehra, показан през ноември предходната година. Преди това Aehra съобщи, че SUV ще влезе в произвеждане през 2025 година, а Sedan ще го последва година по-късно, само че в последното известие за пресата се показва, че в този момент Aehra се стреми да стартира доставките на двата модела през 2026 година

 width=

Седанът има радикална форма с доста къси надвеси, които не оставят усещане за повърхности на капака или багажника. Перини дава обещание, че външният тип е непосредствен до стилистиката на крайния сериен автомобил. Aehra не демонстрира интериора, само че той евентуално ще бъде сходен на салона на SUV. Това значи екрани, разпростряли се по ширината на арматурното табло, с обособени екрани от двете страни, показващи изображения от стеблата на камерите.

Aehra възнамерява пробег от 800 км (вероятно измерен при по-облекчения европейски цикъл на тестване) и за двата модела, които се зареждат с електричество. Стартъпът работи с основаната в Австрия Miba Battery Systems за създаване на " самостоятелно решение за акумулатори ", като подчертава върху успеваемостта и опцията за ремонт на батериите.

 width=

Хардуерът на батерията ще бъде приспособен към платформата за електрически коли на Aehra, което при седана разрешава охлаждането и аеродинамичните детайли да бъдат ситуирани по-ниско в автомобила, с цел да наподобяват по-изчистени. Ще бъдат употребявани и композитни материали от въглеродни нишки, с цел да се понижи тежестта.

Aehra съобщи, че първичните доставки за клиенти, планувани за 2026 година, ще бъдат ориентирани към " основни пазари ", в това число Северна Америка, Европа, Китай и страните от Персийския залив.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР