Адвокатът, съпредседател на Демократична България и лидер на ДСБ генерал

...
Адвокатът, съпредседател на Демократична България и лидер на ДСБ генерал
Коментари Харесай

Ат. Атанасов предлага ограничение за броя на управленските мандати

Адвокатът, съпредседател на " Демократична България " и водач на ДСБ военачалник показа в " eдна концепция за модернизиране на България ".
Публикуваме буквално какво написа той.
 Атанас Атанасов: Управляващите са си подготвили схемите за изборите (ВИДЕО) Атанас Атанасов: Управляващите са си подготвили схемите за изборите (ВИДЕО)
Днешните ръководещи са си подготвили схемите, по които ще се явяват на избори. Известно е от разнообразни изследвания, че към 300 000 гла...
" В една демократична страна най-силна и авторитетна е изпълнителната власт , главно тъй като тя СЪБИРА, УПРАВЛЯВА И съдебна експертиза РАЗПОРЕЖДА с общите пари (бюджет - налози, такси). Каквото и да се приказва, Съединени американски щати се възприема за най-демократичната страна на съвременността. Важна причина за това е ограничаването във времето за практикуване от едно лице на изпълнителната власт. Там президентът е глава на изпълнителната власт, само че може да заема този пост единствено два мандата. Налице е наложителна ротация най-много през осем години по върховете на властта. Това от своя страна води до скъсване на основани корупционни и други зависимости  и общо лимитира влечението към авторитаризъм и злоупотреби.
У нас има ограничаване до два мандата за заемане на президентския пост, само че държавният ни глава не е част от трите управляващи и няма отношение към държавния бюджет. А изпълнителната власт се реализира от министър-председател и предлагано от него държавно управление. Ограничение във времето за заемане на този пост няма! Именно това основава условия за сграбчване във властта и поглъщане в обръчи от зависимости. Моето разбиране е, че въвеждането на ограничаване на времето за практикуване на изпълнителната власт от едно лице би основало една доста по-справедлива страна . Ще диря поддръжка за тази концепция. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР