Адвокат Кристиан Гьошев - бивш ученически лидер, който още на

...
Адвокат Кристиан Гьошев - бивш ученически лидер, който още на
Коментари Харесай

Адв. Кристиан Гьошев за Фрог: Анастас Герджиков не признаваше съдебното решение за отмяна на матурите !

Адвокат Кристиан Гьошев - някогашен училищен водач, който още на 18 години завоюва едно от делата за анулация на матурите, си спомня по какъв начин тогавашния зам.-министър Анастас Герджиков е заявил отвод да се извърши правосъдно решение / --/.

" Става въпрос за извоюваните от мен и Нина Георгиева правосъдни каузи във Върховния административен съд за анулация на плануваните първи наложителни матурите, без планувано право на освобождение с триумф минимум " Много Добър " (5) за моя випуск, завършващ учебно заведение през 2003 година.

Българската страна беше изтеглила заем от Световната банка в размер на 15, 3 благ.евро - за рационализация на образованието, заради което Министерството на образованието беше на 100% решено да организира тези матури и да оправдае заема. Но уви. Съдът уточни и реши, че випускът ни е признат по остарелия образователен проект и по него следва да приключи - с право да се освободим от зрелостните изпити. Основна спънка и зложелател в тази наша борба на възпитаници, родители и учители, беше просветителния министър Владимир Атанасов - отказващ неведнъж да разбере казуса и наложително решен да ни прати нелегално на матурите.

Когато излезе решението на Върховен административен съд, Министърът беше на командировка в Нигерия. Тогава от " храстите " изскочи неговият заместник-министър Анастас Герджиков - назначен от квотата на Национална движение „Симеон Втори", а след това част от " Новото Време ", който с две думи сподели, че без значение от правосъдното решение, матури ще има, защото МОН по този начин тълкувало правосъдното решение.

Когато през днешния ден Герджиков към този момент потегля към другия вход на " Дондуков ", мигновено си помислих по какъв начин е допустимо човек, който обществено беше декларирал, че надали не - не се интересува от съблюдаване на правосъдно решение, в този момент желае да ни бъде Президент. И още по-лошо, в случай че този някой е споделил тези думи под натиска политическата обстановка тогава, комфортно настанен в назначаемото зам.-министърско кресло. В мозъкът ми крещи една фраза: " ЗАВИСИМ "!.

Обаче през днешния ден сутринта, още веднъж се убедих, че такива хора нямат позор. Пускам тв приемника и " О` знамение " - някогашният и абсурден Министър на образованието Владимир Атанасов, гордо възхвалява тогавашното си вице, та дори и част от инициативния комитет му бил. Не знам народът дали има къса памет, само че дано си спомним, по какъв начин Царят " изхвърли " през 2003 година от държавното управление си и Атанасов, и Герджиков, а отпред на МОН застана починалият към този момент проф.Игор Дамянов, който съумя да им оправи бъркотиите, които не бяха единствено свързани с матурите, а и с дипломите ни за приблизително обучение - единствените в историята, които НЯМАТ ЗАПИСАН ОБЩ УСПЕХ (за спомен от Владо).

После Анастас Герджиков отново беше политически назначен на комфортно място в " Научния фонд " към МОН, а по-късно още веднъж заменен, още веднъж след скандал. Другите неща, от по-новата история за майка му и така нататък към този момент сте ги прочели.

Човекът Герджиков след това станал професор, та и Ректор на СУ, само че като си го съпоставя в съзнанието с други професори - да вземем за пример Даниел Вълчев, си представям разлика сред Картинг и Формула 1. Май желаят да НАЗНАЧАТ, посредством избори, следващия щатен и привикнал на заплата в страната служител... "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР