Администрацията на социалната мрежа Twitter закри за постоянно акаунта на

...
Администрацията на социалната мрежа Twitter закри за постоянно акаунта на
Коментари Харесай

Twitter закри за постоянно акаунта на президента Доналд Тръмп

Администрацията на обществената мрежа Twitter закри за непрекъснато акаунта на президента Доналд Тръмп, като се базира на " риска от нови подстрекателства към принуждение ", предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. В момента достъп до акаунта му, който имаше близо 90 млн. клиенти, няма. Социалната мрежа бе под напън да предприеме тези дейности против Тръмп след щурма на негови твърди последователи против постройката на Конгреса във Вашингтон в сряда, довела до пет жертви и десетки ранени, предава Българска телеграфна агенция.

Първоначално акаунтът на президента бе блокиран за 12 часа поради " нарушавания ", откакто той пусна в него видео с подправени обвинявания за изборни измами и възхвали нападателите, нахлули в Капитолия. Администрацията на мрежата сподели тогава, че при положение на нови нарушавания ще го блокира за непрекъснато. 

Решението за непрекъснатата възбрана на неговия акаунт е било взето след " подробно изследване на последните известия " на американския водач в подтекста на събитията от тези дни. Според компанията, туитовете на Тръмп напоследък съставляват прослава на насилието. Посочва се, че във и отвън Twitter са почнали да циркулират проекти за " бъдещи въоръжени митинги, в това число и за втора офанзива против Капитолия и други здания на Конгреса на Съединени американски щати на 17 януари 2021 година ". 

Twitter показва, че политиката на компанията дава опция на международни водачи да се изричат обществено, но те не могат да употребяват мрежата за подстрекаване към принуждение. 

По-рано тази седмица мрежата Facebook също разгласи, че замразява акаунта на Тръмп минимум до края на президентския му мандат, прибавя Ройтерс.
От Белия дом към момента няма коментар по въпроса.

От своя страна президентът републиканец разгласи, че преглежда опцията за основаване на лична, различна на Twitter платформа, откакто неговата бе блокирана от администрацията на обществената мрежа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР