Администрацията на китайската услуга за кратки видеоклипове TikTok потвърди, че

...
Администрацията на китайската услуга за кратки видеоклипове TikTok потвърди, че
Коментари Харесай

TikTok потвърждава, че китайски служители имат достъп до данни на потребители от САЩ

Администрацията на китайската услуга за къси видеоклипове TikTok удостовери, че някои чиновници отвън Съединени американски щати фактически имат достъп до персонални данни на американски консуматори. Съобщението провокира нова вълна от неодобрение във Вашингтон.

Компанията разкри същинското положение на нещата в отговор на искане на девет американски сенатора, които се интересуваха от следните аспекти на обществената мрежа: достъпа на китайски чиновници до данни на американски консуматори, ролята на тези чиновници при образуването на логаритмите за рекомендации на уеб страницата и достъпа на китайските управляващи до тази информация.

В писмо от 30 юни основният изпълнителен шеф на TikTok Шоу Дзи Чу съобщи, че персоналните данни на потребителите от Съединени американски щати в действителност могат да бъдат налични за китайските чиновници, само че единствено откакто преминат през серия от инспекции на протокола за сигурност. Данните не се споделят с китайското държавно управление и са обект на непоколебим надзор за отбрана от киберзаплахи.

Социалната мрежа напомни, че работи в тясно съдействие с държавното управление на Съединени американски щати за подсилване на отбраната на данните, изключително на тези, които Комитетът за задгранични вложения на Съединени американски щати смята за изключително значими. Неотдавна беше стартирана самодейност с кодовото име " Проект Тексас ", в границите на която данни на американски консуматори бяха локализирани в Съединени американски щати в облачната инфраструктура на Oracle. В близко бъдеще техническата част на платформата ще бъде трансферирана и към американския сегмент на услугата: работата на всички логаритми, отнасящи се до американците, ще се обезпечава от центрове за данни в страната.

Реакцията на китайските служби единствено ускори недоволството на законодателите от Вашингтон. По-специално сенатор Марша Блекбърн съобщи, че обяснението на администрацията на платформата удостоверява техните опасения и че ръководената от Китай компания е трябвало да каже истината през цялото време, без да се пробва да я резервира в загадка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР