Администрацията на Байдън отложи рутинно тестово изстрелване на междуконтинентална балистична

...
Администрацията на Байдън отложи рутинно тестово изстрелване на междуконтинентална балистична
Коментари Харесай

САЩ отлагат тест на междуконтинентална ракетата на фона на напрежението около Тайван

Администрацията на Байдън отсрочи рутинно тестово изстрелване на междуконтинентална балистична ракета Minuteman III на военновъздушните сили, с цел да избегне ескалация на напрежението с Пекин на фона на демонстрацията на мощ от Китай покрай Тайван, заяви Wall Street Journal.

Американски чиновници не споделиха какъв брой дълго може да продължи забавянето, само че един сподели, че може да продължи 10 дни. Служители на Пентагона не можаха да бъдат открити за коментар.

Министърът на защитата на Съединените щати Лойд Остин подреди на армията на страната да отсрочи рутинното тестово изстрелване.

Според източниците Съединени американски щати са били подготвени да извършат теста тази седмица, само че са решили да отсрочат изстрелването, " с цел да отстранен всевъзможни недоразумения поради дейностите на КНР към Тайван ".

Напрежението сред Съединени американски щати и Китай се изостри тази седмица, откакто ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси посети Тайван макар предизвестието на Пекин против сходен ход.

Китай отговори с увеличение на военната интензивност в Южнокитайско море и назова визитата на Пелоси " ирационално ", потвърждавайки, че нарушава правилото на един Китай. Белият дом настоя, че не се стреми към рецесия, само че призна, че реакцията на Пекин на пътуването на Пелоси е " тъкмо в сходство с това, което чакахме ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР