Административният съд в Сливен разпореди повторно преброяване на бюлетини в

...
Административният съд в Сливен разпореди повторно преброяване на бюлетини в
Коментари Харесай

Повторно преброяване на бюлетини в част „Преференции“ за общински съветници ще има в община Сливен

Административният съд в Сливен разпореди наново броене на бюлетини в община Сливен в част „ Преференции “, сподели за Българска телеграфна агенция Християна Денчева от Общинската изборна комисия (ОИК). На съвещание през днешния ден е назначена съдебно-преброителна експертиза.
Делото е по две тъжби от претенденти за общински съветници от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ и от Политическа партия „ Пряка народна власт “ против решението на Общинската изборна комисия за избор на общински съветници в частта „ Преференции “. Двете тъжби са присъединени в едно и също дело
Второто съвещание по това дело е планувано за идващия вторник (14 ноември), добави Денчева.
Подадена е тъжба против решение на ОИК за избор на кмет на село Скобелево, като делото по нея е формирано и съвещанието е планувано за през днешния ден от 13:30 часа.
Подадена е и тъжба против решение за избор на кмет на село Горно Александрово, като дело по нея към момента не е планувано. Днес в Районния съд в Сливен ще се гледа мярката на арестувания ръководител на секционна комисия в селото, сподели за Българска телеграфна агенция представителят на Районния съд Катя Стаменова. 39-годишният мъж с букви К.К. е упрекнат за това, че е преправил резултата на изборите, като направил отбелязване върху недействителна бюлетина за кмет, с което същата била регистрирана като действителна. Престъплението е осъществено на 29 октомври, когато беше първият тур на локалните избори.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР