Административният съд даде ход на делото, образувано по жалба на

...
Административният съд даде ход на делото, образувано по жалба на
Коментари Харесай

Стартира делото срещу наредбата за платено паркиране пред жилищата в Пловдив

Административният съд даде ход на делото, формирано по тъжба на депутата Славчо Атанасов, против решението на Общинския съвет за платено паркиране пред жилищата в града. Според някогашния кмет наредбата е несправедлива, а процедурата по кандидатстването – непрозрачна. От Общинския съвет обясниха, че разпоредбите са близки до тези при записването в детски градини и учебни заведения, а в случай че не сработят, могат да бъдат изменени.


Депутатът Славчо Атанасов през днешния ден не пристигна в съда, само че юристът му показа още трима души, които са поискали да се причислят към неговата тъжба. Един от тях е неработоспособен, възразил още по време на консултациите за новата разпоредба.
Атанас Петров, юрист: " Това е представител на хората с увреждания, чието главно недоволство е, че му се лишава правото да употребява паркомясто, тъй като всички хора с увреждания по закон имат право тук-там на всеки паркинг, до момента в който тази Наредба категорично споделя, че безусловно на всяко място ще бъде поставяна скоба, която ще се дава по разяснения ред. " Евелина Божикова, представител на Общинския съвет: " Ние тука не приказваме за публични паркинги. Идеята на тази Наредба е в междублоковите пространства да бъдат създавани съответни терени с предопределение местодомуване на транспортните средства на живущите. Изобщо не става тирада за лотария, а става дума за конкуренция по строго избрани правила. "
Според наредбата районните кметове издават позволения за прилагане на място в общински терен против 20 лв. на месец. Критерии като адрес наоколо и личен автомобил носят най-вече точки при кандидатстване. Ако класираните имат еднакъв брой точки, се пристъпва към чоп.

Съдебното съвещание, което ще прегледа жалбите всъщност, ще се организира на 12 януари следващата година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР