ъдия Десислава Ахладова ще замени Данаил Кирилов на поста министър

...
ъдия Десислава Ахладова ще замени Данаил Кирилов на поста министър
Коментари Харесай

Десислава Ахладова ще е новият правосъден министър

ъдия Десислава Ахладова ще размени Данаил Кирилов на поста министър на правораздаването, съобщи организация БГНЕС. Проектът за лични промени в Министерски съвет към този момент е импортиран в Народното събрание и ще бъде гласоподават от депутатите на пленарното съвещание в четвъртък.

Данаил Кирилов подаде оставка като министър на правораздаването на 26 август .

Той изиска да напусне държавното управление, единствено два дни, откакто съобщи, че ръководещите дават сериозна поръчка за промени в Конституцията.

Преди месец Бойко Борисов забрани на правосъдния министър да показва каквито и да е позиции посредством обществената мрежа Facebook.

Пред медиите след Националното заседание на прокурорите и следователите в Бояна, Кирилов сподели, че има лист от

250 члена на партията, които го назовават Барни Ръбъл.

Към момента на известието от държавната пресслужба за подадената оставка, група във Facebook, озаглавена „ Група на наричащите Дани Кирилов с името Барни Ръбъл”, осмиваща министъра на правораздаването, наброяваше повече от 17 хиляди души.

Данаил Кирилов влезе в държавното управление напролет на 2019 година Преди това той беше ръководител на правната парламентарна комисия. Мястото в правосъдното министерство зае след следващата вълна от оставки, провокирана от абсурда с парцели на партийни дейци и министри и оставката на Цецка Цачева.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР