Адекватна е, говори, макар и тихо, поради въздух в белия

...
Адекватна е, говори, макар и тихо, поради въздух в белия
Коментари Харесай

Близки на прегазената Никол: Наказанието трябва да е за родителите на това дете без стаж

„ Адекватна е, приказва, въпреки и безшумно, заради въздух в белия дроб. В момента тя е в интензивното, в случай че не отшуми, ще ѝ сложат дренаж. Другата седмица стартират интервенции на натрошения ѝ таз. На този стадий нямаме потребност от нещо. Благодаря на ВМЗ, които осигуриха четири банки кръв “.
Това съобщи в ефира на Нова тв майката на Никол, едното от двете девойки, които бяха прегазени от своя връстничка на паркинг на учебно заведение в Сопот.
„ Обвинявам за случая родителите на това дете без стаж “, сподели още майката на Никол. „ Приготвях се за работа, дойдох по най-бързия метод. Детето бе извадено отдолу под колата. Колата е седяла върху нея десетки минути. Гледката беше ужасна. Изпратих кукла на учебно заведение, видях я като смачкано коте. Това е “, описа на собствен ред бащата на Никол Иван Радуйчев.
„ Бях директен очевидец на случилото се. Паркирах колата пред учебното заведение. Тръгвайки към постройката чух писъци и крясъци. Обръщайки се видях, че колата е върху наша ученичка. Притекох се на помощ. Притекоха се деца и родители на помощ. В осем часа персонално подадох сигнала. Аз разговарях с оперативния чиновник, приел диалога. Всички бяхме в потрес, само че мисля, че взехме най верните решения. Пробвахме да вдигнем колата с крик, не се получи. Вдигнахме колата във въздуха на ръце, аз и едно момиче от 10 клас измъкнахме Никол отдолу под колата. Подложихме ѝ раница под главата и не разреших тя да бъде пипана, тъй като не знаехме какви пострадвания има “, описа на собствен ред шефът на учебното заведение ГП „ Заимов “ Георги Генов.
„ По наши сведения, има продънен бял дроб. Оттам нататък предстоят интервенции с планки за таза. Ще си търсим правата до дупка по правосъден път “, сподели бащата на Никол, разяснявайки положението ѝ.
„ За мен това е дете. Наказанието би трябвало да е за родителите. Искам да съм един от последните родители, които плачат за детето си. Искам това да се спре.
Това са почтени душички. Сигурно съм сбъркал през живота си и имам неща за заплащане. Би трябвало да има нещо да платя, само че тези душички не знаят нищо “, сподели още през сълзи бащата.
„ Искаме детето ни да се оправи и да стане на крайници “, добави майката.
„ Преди месец и половина сме пуснали докладна до кмета. Той доде на място. Паркингът е задоволително необятен. Ще създадем паркоместа, с цел да може да се паркира по-лесно. Но апела ми е, че всички ние сме виновни за своите дейности “, сподели шефът, разяснявайки ограниченията, подхванати за обезопасяването на паркинга.
„ Познавам шофьорката, тя си носи наказателната отговорност. Искам да изясня, че колата е била неподвижен. Слизат нейната сестра и ученичка.
И сега, в който тя навива ляв волан и потегля, тя не ги вижда. Това не я оправдава, тя можеше да натисне спирачка, а не Никол да се окаже под колата “, сподели още шефът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР