Адаптираните ваксини действат по същия механизъм, както оригиналните ваксини, това

...
Адаптираните ваксини действат по същия механизъм, както оригиналните ваксини, това
Коментари Харесай

Как действат адаптираните COVID ваксини

Адаптираните ваксини работят по същия механизъм, както истинските ваксини, това оповестиха на фейсбук страницата си от акцията „ Плюс мен “ на Министерството на здравеопазването за разпространение на изгодите от имунизацията против COVID-19. Те показаха някои детайлности за тях. 

И двете приспособени ваксини работят като приготвят организма да се пази против COVID-19. Всяка ваксина съдържа молекули, наречени иРНК (mRNA), които носят указания за синтез на шиповия протеин на истинския вид на SARS-CoV-2 и на подварианта Омикрон BA.1. Шиповият протеин е белтък, ситуиран на повърхността на вируса, който е нужен на вируса, с цел да навлезе в клетките и той може да бъде друг при другите разновидности на вируса. Целта на основаването на приспособени ваксини е по този метод да се даде по-широка отбраната против разнообразни разновидности.

" Когато на човек бъде приложена една от тези ваксини, някои от неговите кафези ще разчетат инструкциите на иРНК и краткотрайно ще стартират да синтезират шиповия протеин. Впоследствие имунната му система ще разпознае тези протеини като непознати и ще задейства естествената отбрана на организма против тях - антитела и Т-клетки ", допълниха от „ Плюс мен “.

По-късно, ако имунизираният бъде в контакт с вируса, неговата имунна система ще разпознае шиповия протеин на вирусната повърхнина и ще бъде готова да го нападна. Антителата и клетките на имунната система дружно могат да защитя от COVID-19 като унищожават вируса, предотвратяват неговото нахлуване в клетките на организма и унищожават инфектираните кафези.

Молекулите иРНК от имунизациите не се задържат дълготрайно в организма, а скоро след имунизация се разграждат, допълниха от акцията. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР