Абу Даби. Обединените арабски емирства (ОАЕ) обявиха създаването на фонд

...
Абу Даби. Обединените арабски емирства (ОАЕ) обявиха създаването на фонд
Коментари Харесай

Gulf News : ОАЕ създава инвестиционен фонд в Израел

Абу Даби. Обединените арабски емирства (ОАЕ) оповестиха основаването на фонд от 10 милиарда $ за стратегически вложения в Израел. Това заяви локалният англоезичен вестник Gulf News , отбелязвайки, че решението за предприемане на такава стъпка е разследване от диалога на израелския министър председател Бенямин Нетаняху с престолонаследника на Абу Даби и заместник-върховния главнокомандващ на въоръжените сили на ОАЕ, Мохамад бин Зайед Ал Нахаян.

Инвестиционният фонд е предопределен както за емиратски вложения в Израел, по този начин и за взаимни вложения с Израел в разнообразни браншове, в това число енергетика, промишлено произвеждане, водоснабдяване, проучване на космоса, опазване на здравето и земеделие. Тези средства са предопределени да поддържат начинания за развиване и поощряване на икономическото съдействие сред двете страни. Фондът ще се образува за сметка както на обществени, по този начин и на частни вложения.

На 15 септември 2020 година във Вашингтон израелската страна с дейното ходатайство на Съединени американски щати подписа документи за нормализиране на връзките с ОАЕ и Бахрейн. Тристранната договорка беше наречена на Запад „ Авраамовите съглашения “ в чест на пророка, който се счита за нравствен предходник на всички почитатели на исляма, юдаизма и християнството. Преди сключването на мир с ОАЕ и Бахрейн еврейската страна имаше дипломатически връзки единствено с Египет и Йордания от арабските страни.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР