Абсурд е да се твърди, че има обвързване на парите

...
Абсурд е да се твърди, че има обвързване на парите
Коментари Харесай

Изнудват ли ни с европарите заради Македония? Радан Кънев отговаря

Абсурд е да се твърди, че има обвързване на парите по Плана за възобновяване за България от Европейския съюз и дипломатическата рецесия с Република Северна Македония. Такова нещо не може да има. Планът е привързан с върховенството на закона и положението на българското правораздаване. Това стана ясно от изявление на евродепутата Радан Кънев за Българска национална телевизия.

" Нека да гледаме къде е действителният проблем, тъй като без промяна в правораздаването, пари по Плана за възобновяване няма да има ", сподели Радан Кънев.

Колкото до двустранните ни връзки с РСМ, Кънев съобщи: " Тук не става дума за отстъпки от едната или другата страна. Става дума за намиране на общо решение. България има явен консенсус, че не можем да поносим тази враждебна антибългарска акция от страна, която договаря с нас за участие в Европейски Съюз. "

Той добави, че 25 европейски страни към този момент влагат пари от Плановете за възобновяване, а нашият още не е утвърден. " Препоръките на Европейска комисия, поради които проектът е върнат и явно и финансирането ще се забави са в две направления - във връзка с декарбонизацията на българската енергетика, т.е. реализирането на енергийния преход от въглищна към чиста сила, от скъпа към евтина и самостоятелна сила, и безконечната тематика за правосъдната промяна ", сподели Радан Кънев.

Според него две български държавни управления най-малкото до момента - постоянно и служебно, се пробват да не видят нужните решения в българската енергетика. Той акцентира нуждата от ускоряването на поетапното изваждане от употреба на въглищата. Според него страната ни има потребност от " съществено държавно управление, което познава проблемите, и да договаря с Европейска комисия, с цел да направи явен график за декарбонизацията на нашата енергетика ".

" Ние имаме потребност от държавно управление, което не просто да ни помогне да преплуваме реката през зимата. На нас ни би трябвало устойчиво и самоуверено държавно управление, което да гледа напред към бъдещето, тъй като там има доста съществени закани, само че и благоприятни условия ", разяснява още Кънев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР