Абсолютно недопустимо е да се извеждат електрически проводници от шахта,

...
Абсолютно недопустимо е да се извеждат електрически проводници от шахта,
Коментари Харесай

Експерт: Защо по капака на шахтата тече ток?

Абсолютно неприемливо е да се извеждат електрически проводници от шахта, привързани към проводима ограда, до която има свободен достъп. Да не приказваме за това, че върху и около шахтата минават хора, среща се в обитаемо място, а това се случва на един от най-оживените булеварди в София.

Въпросът, съгласно специалиста по сигурност доцент Николай Витков, учител в ТУ-София, не предстои на разискване.

Абсолютно неприемливо е да се вършат такива извеждания, без значение дали са законни или противозаконни.

Това слага под въпрос по какъв начин са електрифицирани всички така наречен преместваеми обекти в София - павилиони и будки, които срещаме на съвсем всеки един столичен бул. и спирка на градския превоз.

Самият драматичен случай с умрялото дете е изцяло разбираем през няколко сюжета, които би трябвало да вземат под внимание в това число и настилката на пътя и по какъв начин тя е обработена в студената неделя, когато температурите не стигнаха позитивни стойности.

Може по тротоарите и улиците да е насипана луга, която единствено би нараснала проводимостта и надлежно би нараснала въздействието на тока.

Възможните вероятности са две: докосване на тоководещи елементи до стопаненобетонната структура на шахтата и второ, щета в изолацията на изходящия проводник в контакт с железни или стопаненобетонни елементи на самата шахта.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР