Абонаментната услуга ще бъде пусната най-напред в Австралия и Нова

...
Абонаментната услуга ще бъде пусната най-напред в Австралия и Нова
Коментари Харесай

Facebook и Insragram въвеждат платен абонамент

Абонаментната услуга ще бъде пусната на първо време в Австралия и Нова Зеландия тази седмица

След потребителите на " Туитър " в този момент и употребяващите платформите " Facebook " и " Инстаграм " на " Мета " ще могат да демонстрират наследник бадж като гаранция за достоверност и да разпространяват своите известия против към 10 $ на месец, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това изобретение, показано нощес от шефа на калифорнийската група Марк Зукърбърг, идва след съвсем 20 години отбрана на стопански модел, основаващ се на безвъзмездни услуги и реклама.

Абонатите на " Мета верифайд " (Meta Verified) ще могат да удостоверяват своя акаунт във " Facebook " и " Мета ", предоставяйки формален документ за идентичност и по-късно да демонстрират " наследник бадж " сигнализиращ, че са тези, за които се показват. Акаунтът им ще бъде добре предпазен против риск от кражба на идентичност с помощта на самодейно наблюдаване.

В случай на проблем клиентите ще могат да се извърнат непосредствено към чиновниците в отдела за обслужване на клиенти.

Техните известия, фотоси и видео материали също така ще са по-добре позиционирани от другите, появявайки се най-горе в резултатите от търсене, при мненията и рекомендациите.

" Мета " даде обещание също и нови креативен функционалности.

Абонаментната услуга ще бъде пусната на първо време в Австралия и Нова Зеландия тази седмица, а по-късно ще се предлага и в други страни отпред със Съединени американски щати.

Тя ще коства 11,99 $ (11,22 евро) на месец за потребителите, които се абонират в интернет, и 14,99 $ за тези, употребяващи мобилни приложения.

Абонаментът не е наложителен и платформите ще останат безвъзмездни. Потребителите, които се интересуват от новата услуга, би трябвало да са навършили 18 години, а фирмите няма да имат достъп до този абонамент, въпреки " Мета " да не изключва опцията да ги включи в бъдеще.

Новата оферта е ориентирана на първо място към основателите на наличие.

" Мета " изясни пред Агенция Франс Прес, че е основала " Мета верифайд " въз основа на получени поръчки от обещаващи основатели на наличие.

Според експертката Каролина Миланези на формулата ѝ липсва поредност с функционалности, които дават отговор на потребностите на друг вид консуматори: засвидетелствуване за публични организации и персони, промоции за инфлуенсъри и сигурност, която " би трябвало да се ползва за всички ".

Стратегията на " Мета " се вписва в подтекст, в който " обичайните " обществени мрежи записват нарастване на потребителите си, а приходите им понижават.

Приходите на софтуерния колос Meta бяха наранени съществено от измененията в поверителността, направени от Apple през 2021 година, които ограничиха способността ѝ да наблюдава интернет интензивността на потребителите - основен източник на данни за по този начин наречените " ориентирани " реклами. През предишния февруари Meta уточни, че смяната на Apple ще ѝ коства повече от 10 милиарда $ пропуснати доходи от реклама за 2022 година, което е към 8% от общите доходи през 2021 година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР