А1 ще помогне на Пирогов“, Александровска“ и Св. Анна“ да

...
А1 ще помогне на Пирогов“, Александровска“ и Св. Анна“ да
Коментари Харесай

A1 дарява средства за доброволци в COVID отделения

А1 ще помогне на „ Пирогов “, „ Александровска “ и „ Св. Анна “ да привлекат спомагателен личен състав за работа в Коронавирус отделенията в идващите месеци

поддържа здравната система в битката с COVID-19, като направи подаяние на УМБАЛСМ „ Н.И. Пирогов “, УМБАЛ „ Александровска “ и УМБАЛ „ Св. Анна “. Компанията ще помогне на три от най-натоварените лечебни заведения в страната да стимулират доброволци – лекари, медици и санитари, които да работят в Коронавирус отделенията на лечебните заведения в идващите месеци, които се чака да бъдат сериозни във връзка с развиването на пандемията.

Дарението има за цел да подкрепи здравната ни система в изискванията на възходящ брой болни от коронавирусна зараза. В момента проблем е не толкоз осигуреността с болнични кревати, а дефицитът на дипломиран медицински личен състав, който да се грижи за болните в лечебните заведения. Поради тази причина А1 ще подкрепи финансово „ Пирогов “, „ Александровска “ и „ Св. Анна “ за привличането на към 100 лекари, медицински сестри и санитари, които да работят в Коронавирус отделенията на лечебните заведения през идващите месеци.

Изпълнителният шеф на А1 България, Александър Димитров, разяснява: „ А1 и бизнесът в страната биха могли да оказват помощ за оправянето с пандемията, като се ангажират с идеята и отвън нормалните си бизнес интервенции, както направихме и напролет. Нещата се трансформират бързо и не би трябвало да чакаме. Поради тази причина ще подпомогнем финансово „ Пирогов “, „ Александровска “ и „ Св. Анна “, с цел да наберат още доброволци, които да работят с заболели от COVID-19 в идните тежки месеци. Надявам се този образец да бъде последван и от останалата част от бизнеса в страната, тъй като сега всички имаме обща идея. ”

Проф. доктор Николай Габровски, заместител шеф по лечебната активност на УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “, разяснява дарението за „ Пирогов ": „ Осигуряването на финансов запас от А1, с който да притеглим още медици и санитари да се грижат за заболелите, е жест, който ценим високо. В актуалната обстановка имаме изключително мощна потребност от поддръжката на бизнеса и обществото, с цел да отговорим на възходящия брой нуждаещи се. В „ Пирогов “ има задоволително личен състав, само че всички са извънредно изтощени от 6 месеца непрекъснат труд. За страдание, доста малко са доброволците, които влизат в отделенията за ковид, и с поддръжката на А1 ние ще имаме опция да осигурим повече личен състав в тях. “

Дарението на А1 е продължение на поддръжката за здравната система, която компанията направи напролет с въвеждането на изключителни ограничения в страната от 13 март. А1 подкрепя четири лечебни заведения с безплатно подаяние на пет дихателни апарата на УМБАЛ „ Александровска “ и още три апарата на лечебни заведения в Монтана, Добрич и Силистра. Средствата за тях бяха събрани в границите на акция за поощряване на онлайн заплащанията. Освен това телекомът даде редица цифрови бонуси на своите клиенти като мобилен интернет на оптималната скорост, безвъзмезден достъп до ТВ наличие, минути и мегабайти в роуминг и други, с цел да им помогне да се оправят с изолацията и обществената отдалеченост.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР