А не трябваше да става така.Идеята за криптовалутите и въобще

...
А не трябваше да става така.Идеята за криптовалутите и въобще
Коментари Харесай

Марк Кюбан назова големия проблем на биткойна

А не трябваше да става по този начин.
Идеята за криптовалутите и изобщо за валута на цифровата епоха, която да отразява измененията, които носи Интернет в мисленето, културата и връзките сред хората в цифровия век, не е единствено идеал на шифропънковете от 90-те, само че и дълго пробван опит, който откри своята последна реализация с биткойн. А главната причина той да успее се назовава блокчейн или така наречен технологии за разпределените цифрови регистри. А съумя ли в действителност биткойн?

Ако слушате ранните пионери на криптовалутите и теоретиците на криптореволюцията (която все по този начин не се случва), биткойн и другите цифрови валути трябваше да донесат независимост от банките, раждането на един напълно нов тип връзки, съобразени с измененията, носени от цифровата епоха. Размяната на стойност не по избран от спекуланти неестествен курс на още по-изкуствени хартийки, пряк път за продан на артикули, услуги, познание и полезност, който е самостоятелен от очите и ръцете на динозаврите от предишния век и трети страни, търсещи полза от връзките сред хората. Всичко това звучеше утопично и сходно на всяка друга химера, не се осъществя. А къде се обърка всичко и кой е огромния проблем на биткойн, съответно? Отговор на този въпрос даде неотдавна в изявление известният вложител, човеколюбец и милиардер Марк Кюбан. И неговото пояснение звучи в действителност правдоподобно: хората просто не употребяват биткойн.

Работата е там, че биткойн сега се употребява съвсем само за спекулативни цели. Тези, които имат биткойни си ги държат в портфейлите, очакващи идващия му огромен скок нагоре или си ги държат в търсене на отплата след следващия стремглав „ мечи “ взлом надолу.

Самият Кюбан е показвал, че не е необикновен почитател на биткойн, само че и не е обърнал тил на валутата. „ Далас Маверикс “, баскетболният тим, който Кюбан има, към този момент предлага на своите почитатели потреблението на биткойн за закупуването на почитател продукти и билети за мачовете на тима, само че той показва броя на хората, които употребяват биткойн, като „ клонящи към нула “.

„ Няма потребност да ме убеждавате. Трябва да убедите съседите си “, споделя в обществената мрежа Twitter Кюбан в серия от изявления. „ Ако те не виждат полезност, това е проблем, който би трябвало да разрешите. Не съм съперник на биткойн. Разбирам всеки аргумент в негова изгода. Светът е цялостен със страхотни артикули и услуги, които не съумяват поради неналичието на консуматори. Биткойн е наличен в тази и в доста други страни на напълно ниска цена. Процентът на потребителите обаче, които го избират за способ за разплащане или като запас на полезност, клони към нулата. Той е съвсем безвъзмезден, само че тези, които имат предпочитание да го употребяват е пренебрежимо дребен. „ Далас Маверикс “ стартира да приема биткойн за пръв път през 2015 и още веднъж през предходната година с общо пет осъществени транзакции “, написа той.

„ Много хора се пробват да трансформират позицията ми. А тя ще се промени не по пътя на механически полемики по отношение на обичайните валути, разногласия за валутните курсове, дълготрайните оценки, сравненията на протоколи и така нататък Тя ще се промени посредством действителната му приложимост от потребителите, които избират точно биткойн пред множеството други благоприятни условия тук “, приключва Кюбан.

А какво е вашето мнение по въпроса? И употребявате ли биткойните си или ги държите „ на топло “ в очакване на достигането на следващия „ исторически “ връх в цената му?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР