Свищов. Посланикът на Италия в България, Джузепина Дзара гостува в

...
Свищов. Посланикът на Италия в България, Джузепина Дзара гостува в
Коментари Харесай

Посланикът на Италия гостува в Стопанска академия - Свищов

Свищов. Посланикът на Италия в България, Джузепина Дзара гостува в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” - Свищов. Това оповестиха от пресцентъра на академията . Нейно превъзходителство бе посрещната в Свищовското висше учебно заведение от ректора – проф. доктор Марияна Можинова. В срещата участваха зам.-ректорите доцент доктор Любомир Иванов „ Научноизследователска активност и развиване на фрагментите ” и доцент доктор Румен Ерусалимов „ Студентска политика, институционални връзки и продължаващо образование ”, и шефът на Центъра за интернационална активност и Еразъм координатор на Академията – доцент доктор Маруся Смокова-Стефанова.

Академичното управление посрещна сърдечно високия посетител и благодари за оказаното, посредством тази първа публична аудиенция, самопризнание за престижа на Свищовската академия. Джузепина Дзара показа, че доста обича България и за нея е мощна страст да се завърне още веднъж в страната, където преди повече от двадесет години прави първите си стъпки в дипломатическата кариера.

Срещата мина в градивен дух и другарска атмосфера. Представяйки Академията, ректорът акцентира, че това е едно от най-старите висши учебни заведения в България, което на 8 ноември 2021 година навършва 85 години, и предложения дипломат Дзара да бъде посетител на тържественото честване.

Домакините споделиха за триумфите и лидерските позиции на Стопанската академия. Представени бяха развитите партньорства и осъществени планове с университети и организации от Италия, реализираните Еразъм подвижности на студенти и преподаватели. При разискване на вероятностите за бъдещо съдействие, дипломат Дзара съобщи предпочитание и подготвеност да спомага за задълбочаване на взаимоотношенията и осъществяване на планове сред Стопанската академия в Свищов и университети в Италия. Нейно превъзходителство благодари на академичното управление за топлото посрещане.

В края на визитата си италианският дипломат Джузепина Дзара посети Академичния музей, където бе осведомена с историята на Дарителя Димитър Ценов и на Свищовското висше учебно заведение, и постави автограф в летописната книга на Академията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР