Благоевград. За ремонт на ГКПП Станке Лисичково са осигурени над

...
Благоевград. За ремонт на ГКПП Станке Лисичково са осигурени над
Коментари Харесай

Росен Желязков, ГЕРБ-СДС: Въпреки осигурените над 15 млн. лв. за ремонт на ГКПП „Станке Лисичково”, не се работи

Благоевград. За ремонт на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Станке Лисичково ” са обезпечени над 15 млн. лева, има определен реализатор, времето е удобно, а не се работи. Призовавам виновните институции да изпълнят уговорките си, с което ще подобрим междусъседските си връзки с Република Северна Македония за по-добри транспортни коридори. Това съобщи лидерът на листата на ГЕРБ-СДС за Благоевградска област Росен Желязков на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Станке Лисичково ” наоколо до Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Заедно с него бяха вторият в листата и някогашен регионален шеф на Благоевградска област Бисер Михайлов, регионалният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков и регионалният секретар на партията Даниела Савеклиева.

„ Отношенията ни с Република Северна Македония са директно свързани и със свободното прекосяване на хора и товари, изключително след пандемията и рестриктивните мерки, които се постановяваха до неотдавна. Длъжни сме да осигурим по-добра инфраструктута, а на този пункт има единствено две ленти ”, разяснява още Росен Желязков. По думите му сега туристическият поток би трябвало да изчаква товарните коли и това неизбежно въздейства и на двата пътникопотока. „ Разговарях със чиновниците на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Станке Лисичково ”, които регистрираха, че хората се въздържат от пътешестване през този пункт, поради двете ленти. Когато инфраструктурата се разшири, тогава и ползата на пътуващите ще се увеличи ”, сподели още Росен Желязков.

Бисер Михайлов акцентира, че като регионален шеф е положил неимоверни старания, дружно с всички институции, с цел да се обезпечат средства за реконструкцияя на граничния пункт. „ Бяха извървени всички процедури от Междуведомствения съвет по въпросите на граничния надзор, с цел да модернизира пункта. От страна на Северна Македония инфраструктурата е добра и би трябвало да се довърши и от наша страна. Това ще раздвижи туризма както до Банско за ски туризъм през зимата, по този начин и до Благоевград, Сандански, Петрич за спа и балнео туризъм ”, посочи Бисер Михайлов.

Андрей Новаков разяснява, че за Европейския съюз връзките с трети страни са извънредно значими, по тази причина е належащо този пункт да е осъвременен и комфортен за пътуващите. „ Непонятно е при обезпечени средства да не стартират строителните действия за възстановяване на инфраструктурата ”, добави Новаков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР