В ЕС всеки седми автомобил вече е електрически или хибриден,

...
В ЕС всеки седми автомобил вече е електрически или хибриден,
Коментари Харесай

Броят на електрическите коли у нас расте с 15% на година

В Европейски Съюз всеки седми автомобил към този момент е електрически или хибриден, у нас сме доста надалеч от тези числа, само че годишно броят на продадените коли от този вид нараства с не по-малко от 15-20%. Това уточни Ивайло Жеглов, шеф на компанията съорганизатор на профилирано ревю за електрически, plug-in хибридни и хибридни транспортни средства у нас, предава Българска телеграфна агенция. Изложението е първо по рода си на Балканите, а негов хазаин е Дворецът на културата и спорта във Варна.

Повечето от страните в Европейски Съюз оказват някаква финансова поддръжка при покупка на електроавтомобил, уточни Жеглов. По думите му в прилежаща Румъния тази сума е 10 000 евро. У нас единствената помощ е опцията за гратис паркиране в сините и зелени зони в градовете, само че все пак пазарният дял на тези коли нараства непрестанно, уточни Жеглов.

Според него условията на клиентите също се покачват. По думите му, до момента в който преди време главният фактор за купувачите е бил какъв брой километра могат да бъдат изминати с едно зареждане на батерията, в този момент гледат ускорението на колата, мощността, екстрите й. От значение е къде може да се зарежда и какъв брой е времетраенето на този развой, сподели още Жеглов. Според него, защото бъдещето е на екоавтомобилите, към този момент няма компания, която да не създава подобен вид коли. Конкуренцията измежду производителите на акумулатори също става все по-сериозна, което пък ще помогне за намаляването на цените на транспортните средства, уточни Жеглов.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Държавата да доплаща при покупка на нов автомобил, когато гр...

Той добави, че у нас се разраства и мрежата за зареждане на този тип коли. Освен по пътищата, към този момент има зарядни станции в хотели, заведения за хранене, даже при новото строителство на жилищни здания се обезпечават такива благоприятни условия, тъй че и в България животът се приготвя за времето, когато бензинът и дизелът ще бъдат забравени, заключи Жеглов.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР