Служебното правителство ще отчете работата си през последния месец. Кабинетът

...
Служебното правителство ще отчете работата си през последния месец. Кабинетът
Коментари Харесай

Служебният кабинет отчита работата си за последния месец

Служебното държавно управление ще регистрира работата си през последния месец. Кабинетът на служебния министър председател Стефан Янев, който беше назначен от президента Румен Радев, встъпи в служба на 12 май.

Освен министър-председателя доклад за активността досега ще създадат вицепремиерите Гълъб Донев и Атанас Пеканов и министрите на финансите Асен Василев, на стопанската система Кирил Петков и на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

Подготовката и провеждането на предварителните парламентарни избори на 11 юли е главната задача на служебното държавно управление на премиера Стефан Янев: „ Нашата задача е да не допуснем всевъзможни нередности “.

В последните седмици служебният кабинет е подложен на критика от съперниците си поради поредицата от кадрови промени на регионални шефове, шефове на организации и държавни сдружения и в системата за сигурност:

„ Опитваме се да освободим страната и нейните институции да работят в полза на хората. Ако това е обвиняването, че вършим нещо неверно за страната, аз съм подготвен да поема тази виновност “.

Справянето с икономическите последствия от пандемията е друго предизвикателство. С стратегия за 2,5 милиарда лв. ще бъде подсилен бизнеса посредством заеми посредством комерсиалните банки. Министърът на стопанската система Кирил Петков съобщи:

„ Тези нови заеми към дребния и междинен бизнес няма да имат потребност от поръчителство “.

От понижени разноски в Бюджета са обезпечени средства за добавката от 50 лв. за всички пенсионери и за юли. Вицепремиерът Гълъб Донев: " Поехме ангажимент изплащането на 50-те лв. за пенсионерите да продължи до края на мандата на служебното държавно управление ".

Служебният кабинет приготвя актуализация на Бюджета. Тя няма да усили недостига и ще бъде импортирана откакто проработи новия парламент, изясни финансовият министър Асен Василев:

„ За да дадем пари, би трябвало да ги вземем отнякъде - или би трябвало да спрем течове и неефективни разноски, или да подобрим събираемостта. Министерството на финансите е фокусирано да работи и в двете насоки “.

Здравното министерство разпореди разбор на аргументите за високите равнища на смъртност у нас при пандемията: „ За да не се повтори това нещо “.

Служебният министър доктор Стойчо Кацаров предлага да отпаднат лимитите за регистрация в лечебните заведения: „ Когато определяш предели, изборът кой да се лекува го прави този, който дефинира лимитите. Когато нямаш предели, изборът се прави от пациента “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР