99-годишният милиардер и заместник-председател на Berkshire Hathaway Inc. Чарли Мънгър

...
99-годишният милиардер и заместник-председател на Berkshire Hathaway Inc. Чарли Мънгър
Коментари Харесай

Дясната ръка на Бъфет: САЩ са близо до „лека“ рецесия, няма да е като през 2008 г.

99-годишният милиардер и заместник-председател на Berkshire Hathaway Inc. Чарли Мънгър изрази опасения по отношение на насочването на Съединените щати към нова фискална рецесия. В изявление за в. „ Файненшъл таймс “ Мънгър акцентира проблематичната обстановка със заемите за търговски парцели, държани от банки в Съединени американски щати, заявявайки, че доста от тях ще се смятат за „ неприятни заеми “ заради намаляващите стойности на парцелите.

„ Не е толкоз неприятно, колкото беше през 2008 година “, сподели Мънгър, признавайки, че последствията от спукването на балона на пазара на парцели не би трябвало да са толкоз пагубни, колкото срутва през 2008 година

Той обаче предизвести, че може да има проблеми с банковия бранш, защото в положителни стопански интервали могат да се развият неприятни привички, а когато настъпят неприятни времена, банките могат да претърпят обилни загуби. Големите загуби могат да доведат до кредитна рецесия, която след това задейства верижна реакция в цялата стопанска система, евентуално водеща до криза.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР