97,21% от изборните протоколи от страната и чужбина са обработени

...
97,21% от изборните протоколи от страната и чужбина са обработени
Коментари Харесай

Кога ще знаем окончателните резултати? Говори ЦИК

97,21% от изборните протоколи от страната и чужбина са обработени към 18 ч, заяви представителят на ЦИК Росица Матева.

Желанието ни беше до 24 ч. през днешния ден да дойдат всички протоколи от районните изборни комисии, само че най-малко тези, които не могат да дойдат тази нощ, да го създадат до на следващия ден сутринта, добави тя. Утре е срокът ЦИК да разгласи има ли определен президент или ще бъде плануван балотаж за идната неделя. Срокът за оповестяване на резултатите от изборите за народни представители е в четвъртък и той ще бъде спазен, увери Матева.

По думите й, ЦИК се е справила добре с обработването на резултатите. Не е имало напрежение нито в страната, нито в чужбина. На съвещание на ЦИК се взема решение при разминаване сред данните в машината и контролните разписки, само че водещи са данните в устройството, изясни Матева във връзка случая с разписката, която беше изядена от избирателка в столицата.

Предстои да бъде открит броят на машините, които не са работили. ЦИК има в запас към 900 устройства, 335 ще се употребяват отвън страната и има задоволително, с цел да се заменят тези, които са дефектирили, добави още Матева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР