963 189 граждани на Руската федерация са взели виза за

...
963 189 граждани на Руската федерация са взели виза за
Коментари Харесай

Над 963 000 руснаци взели визи за ЕС от началото на 2022 г.

963 189 жители на Руската федерация са взели виза за влизане в страни от Евросъюза за първите 8 месеца на годината. Това разгласи формалният представител на Европейска комисия по вътрешната политика Анита Хипер, написа Politico.

Данните на английското издание Financial Times демонстрират, че към 700 000 от тях са влезнали в Европейски Съюз след 24 февруари. Основно те са отпътували като туристи за Полша, Естония, Литва, Латвия и Финландия.

В последния на август Европейски Съюз приключи споразумението за улеснено издаването на визи за съветските жители. Това води до редуциране на броя на издадените визи, таксите за тях се подвигат и периодите за разглеждането на настояванията също нарастват. Освен това Европейски Съюз показа на всяка обособена страна членка правото да контролира прекосяването на границите през своите граници. На Еврокомисията е предоставено да даде оферти по какъв начин да се постъпва с руснаците имащи към този момент издадени дълготрайни визи.

В края на предходната седмица стана известно, че България ще усили цената на визите за съветски туристи от 35 евро на 80 евро- Служебният министър на туризма Илин Димитров изясни пред Българска национална телевизия, че до момента руснаците са употребили облекчение, което ще отпадне. “Няма по какъв начин да се забрани да влизат руснаци, само че визата им ще се оскъпи. Това е решение на Европейски Съюз, с което ние не сме изцяло съгласни, само че като членове на съюза, ще би трябвало да се съобразим ", сподели Димитров.

Министърът на туризма заяви, че над 60 000 руснаци са посетили страната ни от началото на годината макар неналичието на директни полети след съветската експанзия против Украйна. Над 70% от тях са притежатели на ваканционни парцели по морето.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР