93 на сто от гласувалите на референдума в Запорожка област

...
93 на сто от гласувалите на референдума в Запорожка област
Коментари Харесай

Екзитпол: В Запорожието - 93% за Русия

93 на 100 от гласувалите на референдума в Запорожка област са " за " присъединение към Русия. Такива данни разгласява Кримският републикански институт за политически и социологически проучвания. " Още в първия ден от гласуването на 23 септември 2022 година бяха интервюирани 500 поданици на района. От гласувалите на референдума и далите отговор на въпроса 93% са " за " присъединението към Русия, 7% поддържат украинския статут на района ", демонстрират данните. Гласуването продължава до 27 септември.
Киев продължава с опитите да провали референдума в 4-те области, секционните комисии, работещи по допитването в Алчевск бяха евакуирани в бомбоубежища поради обстрел от украинските сили за сигурност, заяви Елена Кравченко, ръководител на ЦИК на Луганската национална република. По-рано тя сподели, че три града в ЛНР са били обстрелвани в събота вечерта и неделя сутринта.
Заради нощния обстрел против град Енергодар, където се намира Запорожката АЕЦ, и против предградията му изборна секция в Ивановка беше евакуирана в аварийна стая. Продължава директният напън и заплашване от киевския режим върху участниците в референдума и членовете на комисиите. 
Украински провокатори разгласяват в обществените мрежи адресите на секционните комисии в ЛНР и приканват войските да открият огън по тях. " Открито в украински обществени страници те приканват за бомбардировки, за удари по обекти... Как тази информация доближава до тях - не знам, само че не изключвам съществуването на територията на републиката на украински провокационни групи, диверсанти, които следят работата на нашите комисии... Те споделят, че има бюлетини, ударете тъкмо тук ", сподели Кравченко. И добави, че обстрелът предизвика хората да гласоподават по-активно за влизането в състава на Русия. " Украйна евентуално не схваща това, само че въздейства по подобен метод, че още повече гласоподаватели отиват и гласоподават, тъй като им писна от обстрелите. Този референдум в действителност е вяра, че ще бъдем предпазени, лимитирани от опция по някакъв метод да се влияе върху нас от страна на украинската войска ", добави тя. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР