ICQ, услугата за незабавни съобщения, която навремето беше много популярна

...
ICQ, услугата за незабавни съобщения, която навремето беше много популярна
Коментари Харесай

ICQ спира завинаги на 26 юни

ICQ, услугата за незабавни известия, която преди време беше доста известна в България, Съединени американски щати и други елементи на света в зората на интернета, публично приключва активността си. На формалния уебсайт на ICQ към този момент има известие, в което се споделя, че услугата „ ще спре да работи на 26 юни “.

ICQ бе пусната за първи път през ноември 1996г. от основаната в Израел Mirabilis. В изявление за уеб страницата Israel21c през 2003г. един от съоснователите на компанията, Яир Голдфингър, декларира, че той и двама другари са създали концепцията за ICQ (която би трябвало да значи „ I Seek You “) за към два месеца, Бащата на Голдфингър взема решение да влага няколкостотин хиляди $ в тяхната концепция.

Въпреки че програмата ICQ е създадена в Израел, създателите на Mirabilis започват услугата в дребен апартамент в Сан Хосе, Калифорния, тъй като съгласно Голдфингър достъпът до интернет в Съединени американски щати е по-евтин.

Не след дълго ICQ се трансформира в известно приложение за лични компютри. След като започва като безвъзмездна стратегия през ноември 1996г., а през май 1997г. към този момент има 850 000 консуматори, а до април 1998г. броят на потребителите нараства до 9 милиона, от които 2,5 милиона го употребяват всеки ден.

Лесно е да се разбере за какво. ICQ се концентрира върху самостоятелните чатове, а не върху чатовете в групи, които можете да намерите в услуги като AOL или даже в IRC. ICQ сигурно повлия на други услуги за чат известия като AIM, която започва към шест месеца след ICQ,

Всъщност притежателят на AIM, AOL, в последна сметка закупи Mirabilis и ICQ през юни 1998г. за 287 млн. $, като трябваше да бъдат платени още 120 млн. $, в случай че бъдат реализирани избрани цели. До 2001 година ICQ доближи своя пик от 100 милиона регистрирани консуматори.

През 2010г. AOL продава ICQ за 187 млн. $ на съветската Digital Sky Technologies, където услугата към момента е известна.

По-късно компанията беше преименувана на VK, а в известието за закриване на ICQ от тази седмица се предлага на потребителите да преминат към VK Messenger или VK WorkSpace. Закриването на ICQ би трябвало да мине много неефикасно имайки поради намалялата му известност през годините, само че програмата сигурно имаше голям резултат върху онлайн известията и връзката в близкото минало.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР