90 водолази са участвали в спасителната операция в Тайланд. Това

...
90 водолази са участвали в спасителната операция в Тайланд. Това
Коментари Харесай

90 водолази са участвали в спасителната операция в Тайланд

90 водолази са взели участие в избавителната интервенция в Тайланд. Това заяви ръководителят на интервенцията Наронгсак Осотанакорн по време на конференция след спасяването на първите 4 деца от наводнената пещера Тхам Луанг, заяви BBC.

По думите на Осотанакорн в интервенцията присъединяване са взели 40 водолази от Тайланд и 50 водолази от други страни.

Първото момче е било извадено от пещерата в 17.40 часа локално време. Всичките 4 момчета са били заведени до най-близката болница , където са ги чакали техните родители. Първите две деца са превозени в кола за спешна помощ, а другите две - с хеликоптер.

Момчетата са в чудесно положение.

 Спасиха четири от децата, блокирани в пещерата в Тайланд Обновена
Спасиха четири от децата, блокирани в пещерата в Тайланд

Спасителната интервенция към този момент е спряна

Към момента избавителната интервенция към този момент е спряна. Операцията ще продължи най-вероятно на следващия ден. Осотанакорн изясни, че избавителната група се нуждае от 10 часа, с цел да се приготвят водолазите за идващото гмуркане.

Това обаче може и да се отсрочи. По информация на Аманда Ходж, която е сътрудник на австралийски вестник за Югоизточна Азия, дъждът, от който тайландските управляващи са се страхували, наподобява към този момент е дошъл.

Според локалните управляващи изискванията през днешния ден са били чудесни за спасяването на децата. Дъждовният сезон обаче занапред стартира и би трябвало да се работи бързо.

Не е ясно дали изискванията на следващия ден ще бъдат положителни за подновяването на интервенцията.

WATCH: BBC footage of another ambulance leaving cave site. Thai navy SEAL team say 4 of wild boar team have left cave #thamluangcave #thamluang #ถ้ำหลวง #13ชีวิตติดถ้ำ #13ชีวิตรอดแล้ว #พาหมูป่ากลับบ้าน #ThailandCaveRescue pic.twitter.com/rolgACeBiC
— Howard Johnson (@Howardrjohnson) 8 юли 2018 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР