90 души ще могат да напишат нова Конституция във всеки

...
90 души ще могат да напишат нова Конституция във всеки
Коментари Харесай

Ето как 90 души ще могат да напишат нова конституция

90 души ще могат да напишат нова Конституция във всеки един миг. Това разяснява пред Нова телевизия някогашният парламентарен арбитър проф. Пламен Киров. Повод бе плана на ГЕРБ за нов главен закон.

За страдание нещата в политиката ни станаха персонални, сподели той. По думите му рестартът в страната не става с промени в Конституцията. Според него Движение за права и свободи постъпват още веднъж най-мъдро в обстановката, като не прибързват с позицията си. Той разкритикува плана за нова Конституция. Според него ГЕРБ били подходили лековато, макар че там имало положителни адвокати като Екатерина Захариева и Красимир Ципов.

Що се отнася до така наречен Съдебен съвет на прокурорите и Съдебен съвет на съдиите, Киров разяснява, че замисълът е да не се занимават с друго, с изключение на с администрация. Това е замисълът на Висш съдебен съвет сега – с цел да може правосъдната власт да е самостоятелна. Защо в този момент на един административен орган на правосъдната власт ще се дава законодателна власт, попита Киров, визирайки концепцията Съвета на прокурорите да го прави. Същевременно Киров не се съгласи, че с това се дават повече пълномощия на основния прокурор. Няма място в една континентална система правосъдната власт в законодателната, счита професорът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР