9 месеца преди президентските избори в Съединените щати съдебни сюжети

...
9 месеца преди президентските избори в Съединените щати съдебни сюжети
Коментари Харесай

Тръмп с победа в Невада, Байдън с разследване дали е добре с паметта

9 месеца преди президентските избори в Съединените щати правосъдни сюжети ожесточават борбата за Белия дом. Основни кандидати за президентския пост се обрисуват сегашният президент Джо Байдън и предшественикът му Доналд Тръмп. Байдън няма да бъде измамен под отговорност, че погрешно е съхранявал секретни документи. Според извършено следствие, обаче, сегашният президент има проблеми с паметта.

В конкуренцията за президентски претендент на републиканците, Тръмп завоюва безапелационно в Невада и на Вирджинските острови. Но във Върховния съд на Съединените щати започнаха чувания по каузаса дали Доналд Тръмп може още веднъж да се кандидатира за президент.



Непланирана, само че прочувствена конференция на Белия дом повдигна доста въпроси в американското общество.

" Паметта ми е добре. Вижте какво свърших, откогато съм президент ", сподели Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

Гневната реакция на американския президент е ориентирана против следствие, съгласно което, до момента в който Джо Байдън е бил вицепрезидент в ръководството на Барак Обама, погрешно е съхранявал класифицирана информация за войната в Афганистан.

Байдън няма да бъде упрекнат в закононарушение, защото е сътрудничил на следствието. В отчета, обаче, се показва, че в паметта на президента има " пропуски ", в това число за доста персонални събития.

" Споменава се, че не си припомням по кое време е умрял сина ми. Как по дяволите, се осмеляват да повдигат този въпрос. Когато ми го зададоха, си помислих: Какво по дяволите ги визира това? Няма потребност някой да ми припомня по кое време синът ми умря ", уточни Джо Байдън.

Докато президентът се опитваше да опровергае изказванията за уязвимостта на възраста си, той несъзнателно назова египетския водач Ас Сиси " президент на Мексико ", разяснявайки рецесията в Близкия изток.

Изводите от 15-месечното следствие помрачиха атмосферата в лагера на Байдън. Съмишлениците на Доналд Тръмп, обаче, честват следващата му победа. На вота в Невада за кандидат-президент на републиканците против него се изправи единствено един кандидат, пасторът- предприемач Райън Бинкли. Тръмп към този момент има победи в Айова и Ню Хемпшир.

" Изпреварваме всички. Има ли някакъв метод да свикаме изборите идващия вторник? ", попита Байдън.

Но дали Тръмп ще стигне до Белия дом - думата имат и висшите съдии. Те преглеждат делото от Колорадо, където той беше отхвърлен от листата на претендентите поради 14-ата корекция в американската конституция. Тя не разрешава на участници в протести и въстания да заемат федерални длъжности. Според юристите на Тръмп, президент не е федерална служба.



" Надявам се, че Върховният съд ще помогне на страната ни и на демокрацията ", уточни Доналд Тръмп.

Очакванията са висшите съдии да се произнесат преди " Супер вторника " на 5 март, когато в доста щати ще се проведат първоначални избори.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР