89 лекарства за хуманна употреба бяха препоръчани за одобрение от

...
89 лекарства за хуманна употреба бяха препоръчани за одобрение от
Коментари Харесай

89 нови лекарства са одобрени в Европа тази година

89 медикаменти за хуманна приложимост бяха предложени за утвърждение от EMA, а организацията също по този начин проучва нова ваксина против денга и две лекувания за диабет.
Това обяви Емер Кук, изпълнителен шеф на Европейската организация по медикаментите (EMA). Тя показа своя оптимизъм за идната нова година, като се има поради множеството промени и провокации, които пандемията от COVID-19 донесе от началото си.
Кук акцентира, че седем ваксини против COVID-19 и четири ваксини, пригодени за характерните варианти на вируса SARS-CoV-2, са били позволени за приложимост в Европейския съюз от началото на пандемията.
„ Благодарение на бързия ритъм на научния напредък и на способността на EMA и регулаторната мрежа да се приспособяват по време на тези времена на рецесия, можем още веднъж да преживеем известно връщане към естественото “, сподели Кук и добави: „ Знанията, които придобихме с COVID-19, също ни помогнаха да реагираме бързо на маймунската шарка, оповестена за изключителна обстановка за публичното здраве от Световната здравна организация (СЗО) в средата на годината. “
Кук също по този начин загатна Регламента за клиничните изпитвания и Информационната система за клиничните изпитвания (CTIS), които ще оказват помощ за активизиране на региона на клиничните проучвания в Европейски Съюз.
„ Това е огромна самодейност за ръководство на смяната, прекосяване от напълно национална система към система с едно подаване на документи в Европейски Съюз, координирана оценка сред държавите-членки и високи равнища на бистрота, невиждани до момента за клиничните изпитвания “, сподели Кук.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР