89 кандидати се явиха на онлайн-изпитите за прием на студенти

...
89 кандидати се явиха на онлайн-изпитите за прием на студенти
Коментари Харесай

Тракийският университет изпита 89 чуждестранни кандидати онлайн

89 претенденти се явиха на онлайн-изпитите за банкет на студенти с чуждоезиково образование.

Освен с квесторите, кандидат-студентите бяха следени от стратегия с изкуствен интелект, която следи за коректността на претендентите по отношение на независимото осъществяване на теста, реагирайки на неналичието на образен контакт с камерата и дали са сами пред компютъра, което  понижава субективния фактор и покачва сигурността на изпита.

По време на изпитите беше употребен и специфичен браузър за заключване на екрана.

Те бяха проведени в два дни – на 29-ти август претендентите, които са от страни, чиито формален език не е британски, се явиха на изпит по британски език, а на 30-ти на изпити по биология и химия на британски.

Участниците бяха от Гърция, Финландия, Обединено кралство, Кипър, Швеция, Ирландия, Германия, Норвегия, Португалия, Франция, Италия, Пакистан и България.

Сред тях са и четирима наши сънародници, приключили приблизително обучение в чужбина, които желаят да практикуват на британски език определените от тях специалности.

Обучението на британски език в Тракийски университет е известно измежду чужденците за специалностите МЕДИЦИНА и ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА. Самите те споделиха, че са разбрали за приемните изпити в университета от формалния уебсайт на висшето образователно заведение или от другари и близки, които учат или са приключили Тракийски университет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР