„Здравейте приятели. Днес едровата цена на дизела с транспорт до

...
„Здравейте приятели. Днес едровата цена на дизела с транспорт до
Коментари Харесай

Собственик на бензиностанция: Киро, унищожавате ни! Държавата трябва да се оправи, не Лена

„Здравейте другари. Днес едровата цена на дизела с превоз до бензиностанцията е съвсем 3,41 лева с Данък добавена стойност, а на бензина е 3,25 лева с Данък добавена стойност.

Работим в условия на дъмпинг, който цели унищожаването на самостоятелните бензиностанции, които сме българите в тази промишленост. Спомнете си по какъв начин Лафка взе поминъка на хиляди фамилии и ще разберете, какво се случва сега. Явно, когато в Харвард се е провеждала лекцията за това какво е дъмпинг, Петков е бил на такава за полова просвета“. Това гласи част от известие, оповестено във Facebook страницата на бензиностанция „АНТИМ“, която ще бъде затворена. Ето какво още написа притежателят Венцислав Пенгезов:

„Въпреки че сега в рафинерията се преработва 100 % съветски нефт, който е рекордно на ниска цена, макар ниския разход за заплати, осигуровки и корпоративни налози, в случай че изобщо се заплащат и макар минималната ставка на акциза цената става непоносима. Българската страна има златна акция в Нефтохим и представител в надзорния съвет, само че да сте чули нещо да се прави? За двайсет години не се откри политическа мощ която да изреже този израстък, който разяжда страната.

Вчера при нас на инспекция бяха икономическа полиция, Национална агенция за приходите, митницата, пожарната и държавната метрология. Провяряваха се документите за доставките, замерваха оборудванията за продажба на горива за акуратност, взеха се проби за разбор на горивата, макар че одеве бяхме получили документите от последния подобен. Няма неприятно страната да ревизира това е работата на тези хора и аз не ги обвинявам за нищо. Единственото, което ми е необичайно е, че макар думите на Василев, че контрола се обръща към огромните компании, това не виждам да се случва. Сегашните са като предходните.

Това състояние ни постанова да вземем ограничения за усъвършенстване на бизнеса с цел да оцелеем и те са:

1. Затваряме бензиностанцията в Средна кула за ремонт до нормализиране на обстановката, т.като при тези стопански условия, съчетани с построяването на канализационната мрежа там поносим огромни загуби.

2. Спираме приемането на заплащания с банкови карти считано от 19.06.2022г., т. като таксата, която банката удържа за транзакция на литър става непостижима.

Искам нещо да кажа на тези хора. Аз съм Венцислав Пенгезов. Българин, християнин и русенец. През целият си живот не съм отстъпил никому за нищо. И в този момент няма да го направя. Това е моята земя и моя град. Ще направя нужното да защитя околните си, хората които разчитат на мен и ми се доверяват и това, за което съм се върнал и основал тук. Ако се наложи ще хвана гората, само че няма да напусна родината си или да клекна пред който и да било.

Много пъти съм падал, само че постоянно съм се изправял по-късно и постоянно ще е по този начин. Ако не се вземат в ръце и не почнат да правят това, за което са пратени там – да служат на народа – скоро ще видят неприятното, което се надига. Държавата би трябвало да бъде оправена, освен Лена.

Бог да пази България“.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР