„За два дни са източени 800 000 лева от Кинтекс!

...
„За два дни са източени 800 000 лева от Кинтекс!
Коментари Харесай

Бившият директор на „Кинтекс“: За 2 дни са източили 800 хил. лв., превеждат се на офшорна фирма

„За два дни са източени 800 000 лв. от Кинтекс! Превеждат се големи суми на офшорна компания от #Дубай! Внесох сигнал за незабавна реакция на институциите. На всички въпроси би трябвало да отговори назначеното от Корнелия Нинова управление на сдружението.“

Това съобщи във Facebook някогашният изпълнителен шеф на Кинтекс Александър Михайлов.

„Преди 3 месеца, към момента като изпълнителен шеф на „ Кинтекс “, изпратих отчет до тогавашния министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, в който заявих, че се оказва напън на държавното сдружение да заплаща големи суми на мним медиатор – офшорна компания, която не е предоставила никакви услуги в подмяна. Ясно заявих, че до момента в който съм на този пост, аз няма да позволи това. Три дни по-късно бях освободен.

Още тогава разгласих моята докладна до Нинова (вижте снимката), в която се вижда, че тя персонално е осведомена по този абсурден проблем и безапелационната ми позиция. Бях сигурен, че съвпадане е невероятно! Истинската причина да бъда освободен, бе потребността да се сложат комфортни хора, които ще вършат каквото им се каже. В това число да превеждат огромни суми към Обединеното арабско емирство.

Днес за мен не е просто вторник 9-и август, през днешния ден е и Видовден за същинските аргументи за моето уволняване и последвалата принуда против мен посредством изфабрикувани правосъдни каузи!

С лакомията и безочието те най-добре измиха петното от моето име.

Лъжите на Корнелия Нинова към този момент са ясни на всички. Месеци на ред тя твърдеше, че няма общо сред моето уволняване и спрените от мен схеми в Кинтекс. Днес обаче назначеното от нея ново управление върна точно офшорката фалшив-посредник, чийто контракт бях прекратил. Какво ли би коментирала тя през днешния ден, откакто преди месеци пред медиите задочно ме поздрави, че съм спрял този контракт?!

Истината е, че сложиха Кинтекс на колене за тези месеци. Ситуацията е толкоз скандална, че към този момент има подадени сигнали в Прокуратурата от настоящи чиновници на Кинтекс, които не могат да гледат безучастно по какъв начин държавно сдружение с 55 годишна история се разрушава и се гаврят с труда им.

Поздравявам ги за смелостта!

Аз зная какъв брой е сложна тази борба, тъй като платих цената да не отстъпвам истината – 2 пъти бях уволнен, заплашиха ме с прокурор и ме дадоха на подобен, последваха и 2 измислени правосъдни каузи против мен, евентуално по заповед на Нинова. Обществото също заплаща милиони от неговите пари, с цел да се вървят нечии схеми.

Аз обаче няма да изоставя справедливостта и ще се боря до край. Подадох сигнал в Министерството на стопанската система и промишлеността с вх. № 94-А-228/08.08.2022г. и чакам незабавни ограничения за прекъсване ограбването на „ Кинтекс “. Очаквам и Прокуратурата да се намеси, тъй като това е голям скандал.

Днес, след всичко, което прекосих, ще напомня това, което споделих на Корнелия Нинова – най-после истината постоянно побеждава!’, приключва той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР