„Вчера призовах държавните институции да изразят позиция по изказването на

...
„Вчера призовах държавните институции да изразят позиция по изказването на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Искаме мир на Балканите, но не и да се пренаписва историята

„Вчера приканих държавните институции да изразят позиция по изявлението на Зоран Заев, че Илинденското въстание е македонско и настъпи огромно комплициране в главите на ръководещата коалиция“. Това написа ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във Facebook.

„Вицепремиерът Каракачанов внезапно се сети, че е „патриот“ и изиска от другия вицепремиер Захариева незабавно да реагира. Тя пък, вместо да го послуша, атакува Българска комунистическа партия и Титова Югославия. И патриотът се спихна. Като похлупак на всичко това през днешния ден министър председателят Борисов замете тематиката, казвайки, че когато пристигна време да одобряваме Македония в Европейски Съюз, ще се сети за тези думи и ще взема решение – бъдещо нестабилно събитие“, добави тя.

Според нея е бъдещо, тъй като поканата за Македония следва, а нестабилно, тъй като не се знае до тогава какъв ум ще му пристигна на премиера. „Толкова ли е мъчно да се откри един български общественик, който непосредствено и отговорно да съобщи: желаеме мир и добросъседство на Балканите, само че не пренаписвайте историята и не си решавайте вътрешните проблеми за сметка на нашата страна България“, попита Нинова.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР