„Това е Антония Димитрова от ПП „Продължаваме промяната“. Преподавател и

...
„Това е Антония Димитрова от ПП „Продължаваме промяната“. Преподавател и
Коментари Харесай

Журналисти питат партията на Киро: Как наказателната отговорност за медиите подобрява свободата на словото

„Това е Антония Димитрова от Политическа партия „Продължаваме промяната“. Преподавател и публицист. Както отбелязва , тя е предложила в Комисията по медиите на Народното събрание публицистите да бъдат подвеждани под наказателна отговорност за изявления. Тошко Йорданов от Има Такъв Народ, който се изрече за крумови закони за публицистите, включващи ампутация на отговорен крак, утвърди концепцията. Това написа във Facebook проверяващия публицист Атанас Чобанов.

По думите му  вчера на чуването в Европарламента държавното управление е дало отговор по следния метод на писмен въпрос за медийната независимост в страната:

„Планира се и работата върху законодателни разпореждания, ориентирани върху възстановяване на прозрачността, отговорността и независимостта на медиите, усилване на ръководството на обществените медии, включително и ограничения за попречване на политизирането на медиите и ограничения, свързани с финансирането на медиите в поддръжка на плурализма и многообразието. Работата ще стартира през втората половина на 2022 година в синхрон с предстоящото издание от страна на Европейската комисия на Акт за свободата на европейските медии.“

Вероятно с наказателната отговорност ще се предотвратява политизирането и ще се покачва отговорността “, написа още Атанас Чобанов.



Предложението на депутатката от „ Продължаваме промяната “ предизвика и пост от страна на журналиста  Полина Паунова:

Представяте ли си по какъв начин на народен представител, дето сякаш ще продължава смяната му хрумва да вкара „наказателна отговорност за журналисти“. И да не си представяте – чуйте тандема сред „Продължаваме промяната“ и „Има подобен народ“. А нали помните по какъв начин Тошко Йо ше ползва крумови закони за сбъркано име в ефир?

Оставете това – по какъв начин си сменя мнението Българска социалистическа партия, по какъв начин си сменя мнението ГЕРБ, по какъв начин си сменя мнението Движение за права и свободи, по какъв начин си сменя мнението Иван Гешев.

И по какъв начин Кирил Петков приканва да му имаме вяра. Като един различен премиер-министър, дето споделяше „вЕрвайте ми“.

Седмицата, в 10 минути. вЕрвайте ми!, добавя Паунова.  



Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР