„Ще защитавам Азис и каузата му завинаги, защото си заслужава.

...
„Ще защитавам Азис и каузата му завинаги, защото си заслужава.
Коментари Харесай

Цветана Манева Проговори За Песента На Азис

„Ще пазя Азис и идеята му вечно, тъй като си заслужава. Не съм и мислила, че ще стане подобен взрив от мнения с този клип, в който участвах. Проблемът не е в песента и дали е чалга или не, а в това, че като хора от дълго време не се държим обикновено като човек с индивида, като човек с животно или растение. Моята сензитивност съответствува с тази на Азис и по тази причина участвах в този негов план. Не виждам от какво би трябвало да съм смутена.

„Това показа огромната актриса Цветана Манева, която взе участие в новия клип на Азис. Легендарната актриса се появява във видеото към песента му „Позна ли ме?“, която е със обществено обръщение. Парчето визира тематики като бедността, другите, болните, хората в неравностойно състояние, хомосексуалните връзки. Кадри с такива хора се появяват и в клипа към парчето. А в края му Цветана Манева изрича монолога: „Човешката природа е жестока към всяка неточност. Различните са тук, не са измислени. И кой реши, че са неточност? Кой? Отхвърлени, обругавани, по тях крещим. Защо? Простаци ли сме, невежи, зли ли сме? Или сме жестоки хора, не запомнили, че са добри“.

„На 75 години какъв пиар да си върша аз с този план, кажете ми? Проектът е безплатен. Тази цялата завист и ненавист я оставям по хоризонтала, всеки самичък за себе си да дава отговор. Чувствителността на Азис е близка до моята и аз бих взела участие във всеки план, сменяйки въздуха, който дишаме и възпроизвеждаме към по-добро. Всъщност и в това е смисълът на тези послания“, показа още Манева.

Самият реализатор мълчалив, когато чул дълбокия прочут глас на актрисата от другата страна на слушалката, когато й се обадил да я помоли да взе участие, написа „България днес“.

„Манева е мой кумир, не чаках да ми вдигне телефона! Занемях. Мълчах минути… Добре, че ме изчака. Накрая чух заветното „Да“. За нашата идея, за нашата концепция! От самата прима Цветана Манева, което потвърждава, че имаме поддръжка от хора с визия и с кауза“, сподели фолкидолът, към момента покъртен, че Манева е подала без никакви искания ръка на неговата концепция.

Това не е първата благородна идея, която пази огромната ни актриса. Преди година тя заведе театъра при инвалиди.

„Свободата да правиш положително е заложена изначално у човек. Напоследък чувам за „старомодна почтеност“, а не знам коя е модерната. Заклевам се, че ще остана старомодно почтена“, сподели тя при започване на акцията „Открий театъра – вход наличен за хора с разнообразни възможности“. Актрисата е лице на самодейността, а до нея в символ на поддръжка застанаха множеството й сътрудници – Валентин Танев, Робърт Янакиев, режисьорката Възкресия Вихърова и изпълнителният шеф на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски.

Актрисата в никакъв случай не се е затваряла единствено в границите на специалността. Не й е безразлична и сцената на публичния живот: народен представител е в Седмото и Осмото Народно заседание, член на пленума на Комитета за просвета и на управителния съвет на Съюза на българските кино дейци, заема своя позиция след измененията от 1989 година

„Не съм последовател на тезата „Това не зависи от мен“. Зависи! От всички нас! От безусловно всеки! Държавата – това сме ние!“ Артистичен шеф е на влиятелния интернационален фестивал „Варненско лято“. Участва интензивно в акцията за битка с рака на гърдата. През предходната година завоюва купата дипломат на благосклонност на фондация „От обич към живота“. Животът и времето, в което живеем, я тормозят: „Събуждам се слаба заран, от време на време с смут по какъв начин ще протече денят… Ужасно мразя, когато първите вести, които чуя, са свързани с човешки живот, неуместно, неуместно, неуместно лишен от своеволието на някого по пътищата…“ Нещото, към което е нетърпима, е бедността. А стремежът й – правдивост.

„Умея да се веселя на простите неща. Нямам мъчителни упоритости, желания и стремежи. За мен е значимо да умея да приписвам любов. Това за мен не е разменна монета – аз давам и би трябвало да получа. И то ме поддържа в равновесие.“ И още: „Вярвам във възмездието. Живея по този начин, че да го предизвикам“.

И през днешния ден Цветана Манева е подготвена да одобри провокациите на нова роля – и в театъра, и в киното. И в очакване на нова стойностна съгласно разбиранията й героиня пламенно и буйно извършва житейската си роля. И дълбае своята следа – в изкуството и в живота. Истинска щастливка!
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР