„Накрая ще се обърна към министър-председателя: уважаеми г-н министър-председател, аз

...
„Накрая ще се обърна към министър-председателя: уважаеми г-н министър-председател, аз
Коментари Харесай

Янев към Петков след оставката: Не съм твой министър, нито съм бил и нито ще бъда

„Накрая ще се обърна към министър-председателя: уважаеми господин министър-председател, аз не съм твой министър, нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България и послужвам само на родината и ще продължа да го върша “, написа във фейсбук някогашният боен министър Стефан Янев, откакто Народното събрание гласоподава оставката му.

„В разгара сме на рецесия. Криза, която към този момент съществено размести пластовете в системата на интернационалните връзки и на път да промени нейната логика“, сподели той и разясни, че тя има капацитет да докара до пагубни последствия в доста връзки – до филантропична злополука, само че също и до съществени стопански, финансови и обществени последствия.

„От дейностите и решенията, които взимаме сега ще зависи по какъв начин ще премине България през този сложен интервал, който ни чака. А вероятността не наподобява по никакъв начин добра. Тя не е добра и тъй като държанието на останалите политически сили в страната сега, е основано на популизъм и лансиране на прочувствени тези“, акцентира Янев.

„Вместо да се търсят работещи решения, се генерират краткосрочни политически дивиденти въз основата на страданието на хората. Но аз съм убеден, че българските жители към този момент добре се ориентират в ситуацията“, сподели той и добави, че те са мъдри и няма да позволен да бъдат употребявани в пропагандни акции, в нечий интерес.

Той изясни, че главната задача на политическото ни посланичество през днешния ден, фундаменталната отоворност на политическия ни хайлайф, е да отбрани съответно националния ни интерес.

„А националният ни интерес е това, което подсигурява свободата, сигурността и благополучието на българските жители. Това, което спомага да съхраним националната си еднаквост и държавността ни. Това, което ще обезпечи бъдеще на нашите деца“, акцентира още Янев.

И заключи: „ Не се усещам отговорен за нищо, което съм споделил или направил. Във всичките си дейности съм се управлявал от ползите на България. Затова когато споделям нещо, знам за какво го споделям.“
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР