„Може би някой друг ще продължи борбата ми“.Антипиратската технологична компания

...
„Може би някой друг ще продължи борбата ми“.Антипиратската технологична компания
Коментари Харесай

Арестуваха българския хакер Voksi, разбил защитата Denuvo

„Може би някой различен ще продължи битката ми“.
Антипиратската софтуерна компания Denuvo не се притесняваше изключително доста от хакерите. Тя непрестанно твърдеше, че нейната защитна система за компютърни игри не може да бъде хакната. Докато през 2016 година българският хакер с прякор Voksi съумя да разбие тази отбрана. Engadget заяви, че в този момент той е задържан.

Много медии отразяват това събитие. Те припомнят, че при започване на месец юли 2017 година Voksi се е справил с най-новите версии на Denuvo и е съумял да хакне Тotal War Saga: Thrones of Britannia, Tekken 7, Injustice 2 и новото DLX за Prey.

За Voksi се знае, че е 21-годишен и е от Димитровград. Всичко належащо за криптографията и другите способи на отбрана е изучил независимо, от нулата, най-вече посредством уроците и информацията, открити в интернет. И в последна сметка съумява да хакне прехвалената Denuvo.

В средата на тази седмица Voksi изчезна от уеб пространството, а по-късно се изгуби и неговият уебсайт и конгрес Revolt.group. При опит за посещаване на уеб страницата потребителите попадат в mvr.bg – формалният уебсайт на Министерството на вътрешните работи на България.

На 26 юли Voksi се завърна в Глобалната мрежа и се свърза с TorrentFreak. Българският експерт изясни, че компанията Irdeto, която неотдавна принадлежи на Denuvo е завела дело. Българската полиция незабавно посети хакера.

Voksi сподели, че този вторник е бил посетен от правоохранителните органи, в това число и хора от ГДОП и локалната полиция. Извършен е обиск, при който е конфискуван неговият работен компютър и сървър. Voksi не е задържанн а единствено поканен на идващия ден да се яви в полицията.

Engadget прибавя, че българското звено за битка с киберпрестъпленията е реагирало доста бързо и е посочило силата на взаимната работа сред правоохранителните органи и провайдърите. Вицепрезидентът по киберсигурност на Irdeto сподели, че пиратството е съществено закононарушение, на което следва да се отговори както прилича. Според уеб изданието, това значи, че Voksi е задържан.

Самият Voksi заяви в Reddit, че повече не може да се занимава с това и че някой различен би трябвало да продължи неговото дело.

Voksi е прочут с това, че смята тази отбрана за нещо като „раково образувание “ Той стана изключително прочут след хакването на Puyo Puyo Tetris. В тази игра Voksi бе изумен, че извършите файлове са огромни цели 128 MB, а кодът на самата игра е единствено 5-6 MB. Той непрестанно обръща внимание, че раздутата Denuvo мощно забавя геймърските компютри и е напряко нездравословна. Досега Voksi правеше безусловно всичко бързо, качествено и гратис. От идеологични съображения. Понеже смята, че по този начин би трябвало.

Според другите медии, Voksi търси юридическа помощ. Очакваме детайлности.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР