„Левски“ е рокендрол! „Сините“ победиха ЦСКА в мача на мачовете

...
„Левски“ е рокендрол! „Сините“ победиха ЦСКА в мача на мачовете
Коментари Харесай

„Левски“ е рокендрол!

„Левски“ е рокендрол! „Сините“ победиха ЦСКА в мача на мачовете в България и еднолично поведоха в класирането. Тимът от „Герена“ игра по този начин, че противникът, който има най-силното нахлуване и отбрана в Първа лига, да бъде обезличен. „Левски“ сподели доста предпочитание и експанзия. Головите обстановки в срещата не бяха доста, само че се оказаха задоволителни за триумфа. За разлика от конфликтите сред двата гранда през предишния сезон, когато паднаха 14 попадения в 4 срещи за състезание.

Перфектната игра в отбрана пък бе задоволителна за първа суха мрежа на отбора в този мач от 6 години и 5 месеца, след 1:0 на 29 април 2012 година

В средата на терена „ сините “ също бяха господари. Не инцидентно почитателите на отбора назовават Докторите новите си любимци Хали Тиам и Давид Яблонски. Чехът и сътрудниците му в защита заслужават единствено положителни думи. Особено Милош Цветкович, който обезврежда напористия Кирил Десподов.

Главният провинен за триумфа в събота обаче е единствено един – Славиша Стоянович. Словенецът напипа точните струни на „Левски“ от първия си ден на „Герена“ и отборът заигра рокендрол. До тежкия рок, който желае да вижда експертът, има доста време. Важното е, че тимът е на прав път.

Треньорът промени радикално отбора, който мислеше за отбрана под управлението на предходния ментор Делио Роси. Със Славиша „ сините “ имат 6 победи и едвам една загуба. Грешката бе направена в Пловдив против „Локомотив“ (0:1), само че в събота се видя, че всичко е забравено, а поуките – извадени. А и освен, че „Левски“ завоюва тези шест срещи, само че във всички тях отборът първи вкарваше гол. Отборът към този момент мисли по какъв начин се означават попадения, а не по какъв начин се стига до следващата суха мрежа, както бе при италианеца.



Освен това „ Левски “ е с най-хубави индикатори в мачовете със противници от Топ 6 – три победи и едно проваляне. ЦСКА е с по два триумфа и две загуби, както и едно тъждество. „ Лудогорец “ преследва „ сините “ по този индикатор в срещи с тимове от първата шестица. Тимът от Разград е с два триумфа, два „ хикса “ и едно проваляне.

До първото завъртане в шампионата остават единствено три срещи. „Левски“ завоюва дербитата с ЦСКА, „Берое“ и „Ботев“ с 1:0. Загуби с подобен резултат от „Локомотив“, само че предстоят още три теста преди по-задълбочените заключения. Те са против „ Славия “, „ Лудогорец “ и „ Верея “. В най-старото столично дерби почитатели постоянно ще желаят победа, поради изгубената купа и купа в последните години в срещи с този противник. Сблъсъкът против „ Лудогорец “ е в Разград е на 20-и октомври, а дни по-късно „орлите“ гостуват на АЕК в Ларнака за мач от груповата фаза на Лига Европа. „Левски“ ще опита да се възползва от сгъстения цикъл от мачове на своя съперник, тъй като в борбата за крайното класиране ще бъде значим всеки непряк фактор.

А от „ Герена “ сами могат да си попречат в битката за върха. Често противоречивите решения на управлението са в ущърб на спортно-техническия щаб. Най-пресен е образецът със селекцията и привлечените последни попълнения Нуно Рейш и Луан Виана. Първият е следен от основния сакут на „ сините “ Кирил Вангелов, вторият – притеглен, поради околните връзки на мениджърската организация на играча и притежателя Спас Русев. Състезатели, които надали Стоянович е желал, само че треньорът ще се оправя както може. Важното е най-малко в този момент шефовете да го оставят да работи и да задоволят всеки каприз на експерта. Той потвърди, че заслужава доверие.
Виждат го и почитателите на „ Левски “. Те осъзнават, че към този момент имат освен тим, а и треньор. След мача с ЦСКА Стоянович направи почетна обиколка на националния стадион, с цел да обере заслужените аплодисменти.

„ Славиша, Славиша “, викаха от трибуните.



Рядко се случва ентусиастите със сини шалчета да скандират името на задграничен експерт след единствено два месеца работа.

Те обаче са зад словенеца, като статистиката по посещаемост в домакинските срещи го потвърждава. Преди дуелите от 10-ия кръг „ сините “ са първи с общо 14 450 фенове вкъщи. И то в случай, че „ Левски “ е играл единствено четири мача на „ Герена “.

Феновете освен са удовлетворени от образа на отбора към днешна дата, само че наподобява и са наясно с това, че рокендролът в никакъв случай не умира.

Снимки БУЛФОТО
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР