„Изправи се БГ“ казахме ясно, че сме част от социална

...
„Изправи се БГ“ казахме ясно, че сме част от социална
Коментари Харесай

Мая Манолова призна: Ходих при Всаил Божков да му искам помощ да стана кмет на София!

„Изправи се БГ“ казахме ясно, че сме част от обществена платформа, който се бори с бедността и неравенствата. Това съобщи Мая Манолова в ефира на „На фокус“ по Нова тв в отговор на въпрос дали би се обединила с вероятно бъдеща групировка на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев. 

„Искаме поддръжка за бизнеса, да се бием с корупцията и правосъдната промяна. Това са проблемите и ползите на хората“, безапелационна е Манолова.

„Всяка групировка, която счита, че това са значимите за хората тематики, може да си сътрудничи с нас. Това не значи присъединяване в общ политичски план. Откривам партията си на 1-и май. Ние сме явен и предвидим субект“, сподели още тя.

Има разлика сред обществената платформа, която се структурира през последните месеци и партията, която ще записваме на първи май. Обединението значи присъединяване и на други хора и организации“, добави тя.

„Страхил Делийски, Коста Проданов, Николай Драганов ще са част от партията ни. Имаше и хора от Българска социалистическа партия, тъй като считат, че обществената поддръжка е извънредно значима. Това правителство  момента се проваля точно в обществената сфера“, прибавя Манолова.

По думите й към групировката на Стефан Янев има доста въпросителни: „Нека му забележим плана. Ние сме ясни“, добави тя.

„Категорично осъждаме експанзията в Украйна. Няма обективна война, няма опрощение за нея. Никакви стопански и политически цели не могат да оправдаят загубата на човешки животи“, сподели тя.

Манолова разяснява и отношението на държавното управление към войната в Украйна. Тя остро осъди дейностите му:

„Едва на 17-ия ден беше образуван спешен щаб. Казвам благодаря и почит към доброволците, които отделиха от времето и ресурсите си“, сподели тя.

Манолова разяснява и проблема с Борисов и ареста му:

„Ние в комисията по проверката осветлихме доста схеми, само че те потънаха някъде из бюрокрацията. Единствените, които се задействаха, са структурите на Министерство на вътрешните работи, които по някои от случаите направиха следствия. Същите са изпратени в прокуратурата, само че там са потънали или оставени на трупчета“, акцентира тя.

Настоящите дейности на Бойко Рашков хвърлиха камък в блатото. Има раздвижване“, добави Манолова.

По думите й прокуратурата най-сетне е образувала досъдебно произвеждане и ще разпитва в действителност Борисов.

Тя призна, че е позволила неточност, като се е видяла с Васил Божков: „Той тогава не беше въпреки всичко обвинен, а предприемач. Не съм взела участие във внасянето на закони, които да облагодетелстват хазарта. В диалозите ни не е ставало дума за някакви дейности. Той самичък сподели, че е бил натискан да дава финансова помощ към малкия екран, за която работите. Това сподели, бил е натискан да подписва договори“, сподели Манолова обръщайки се към Лора Крумова.

Тя отхвърли да е желала пари от него.

„Не съм се страхувала, като вървях в офиса на Божков. Неговата позиция бе срещу статуквото. На кметските избори в София беше изправен целия ъндърграунд“, добави Манолова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР