„Искам да напомня, че колкото и черни краски да рисуват

...
„Искам да напомня, че колкото и черни краски да рисуват
Коментари Харесай

Оферта на деня! Десислава Атанасова: Христо Иванов да заповяда в ГЕРБ

„Искам да припомня, че колкото и черни краски да рисуват за ръководството на ГЕРБ, то се справяше с рецесии. Когато дойдохме на власт през 2009–а трябваше да се оправи с финансовата рецесия, след това рецесията КТБ, коронавирус рецесията. Всички рецесии, които е имала България, държавното управление на ГЕРБ е посрещало, историята ще покаже какво е направило. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на Българска национална телевизия.

„От миналите месец и малко виждам друго различно схващане и друга оценка за изпълнителната власт от президента“, съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова в студиото на „Денят с Георги Любенов“

Тактиката Румен Радев да атакува ГЕРБ явно е сполучлива. През последните 5 години имаше конфронтационна среда, уточни още тя.

По думите ѝ Румен Радев е бил подценяван от политиците първоначално. „От миналите месец и малко от новия мандат на държавното управление виждам друго схващане за изпълнителната власт и друга оценка на президента – на 20-и януари България нямаше бюджет за тази година, той е ребрандиран на бюджета на държавното управление на ГЕРБ и е за първото тримесечие, гласувахме бюджета на нашия бюджет, тук не виждам реакция на президентската институция“, разяснява Десислава Атанасова.

„На 20 януари България към момента няма бюджет. Ако това се беше случило при ръководството на Борисов, си представям президентската страна какъв брой дейна страна щеше да бъде. Това е казус – страната да стартира годината без бюджет. Това няма пояснение, тъй като сегашният министър на финансите не влиза за първи път във властта. Г-жа Лорер, която към този момент е в управата на здравната каса, също не влиза за първи път във властта“, беше тезата на госпожа Атанасова.

„Анонсите на финансовия министър са, че през юни или юли ще бъде обновен към момента неприетият бюджет. След като сякаш се крадяха по 8-10 милиарда на година, къде са те, би трябвало да ги забележим като остатък, в този момент ще теглим нови заеми.
Служебното държавно управление теглеше всеки понеделник по 500 милиона, второ, когато са теглени заеми, те са утвърдени от Народното събрание, второ, те са теглени при доста ниски негативни лихви, тези пари би трябвало да се връщат.

Кой ще ги връща, в случай, че народът обеднява, бензинът и дизелът са 2,50 лева, токът нараства, чува се, че медикаментите също ще нарастнат, с цел да не банкрутират аптеките. Прочетох, че дори един манастир затваря, тъй като няма 6 хиляди лева да си заплати сметката за ток…“, добави тя.

Според нея новият състав на КЕВР няма да понижи сметките за ток.

„Трябваше да се вземе незабавно решение за Мораториума. Не знам по какъв начин намаляването на състава на КЕВР ще повлияе на цените. Надявам се да има несъгласие върху този закон, тъй като е цялостен с противоречия“, посочи Десислава Атанасова.

По думите ѝ декларираните желание за промяна в правосъдната система се показва в заявления. „Христо Иванов може да заповяда в централата на партия ГЕРБ, с цел да се води диалог всъщност за политическа подкрепа“, съобщи Десислава Атанасова.

Тя разясни, че смяната в правосъдната система не би трябвало да бъде в името на или в интерес на една или друга персона.

„Дали се откри дали господин Борисов е изял някого, дали има банка или чувалите дали се разнасят за автомагистрала „Хемус“. Кой ще оглави КПКОНПИ е въпрос към управляващите“, сподели още Десислава Атанасова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР