„И днес „История славянобългарска“ е жива, помни се и ще

...
„И днес „История славянобългарска“ е жива, помни се и ще
Коментари Харесай

Радев приключи Кирил Петков в Банско: „Паисий е мразил родоостъпниците!“ Като него…

„И през днешния ден „История славянобългарска“ е жива, помни се и ще се помни. От нейните страници бликат слова, които са по-силни от барута и пролятата кръв. Тази история е написана със пристрастеност, с непреклонна религия и любов към Отечеството и непоколебима голяма злоба и яд към родоотстъпничеството и чуждопоклонничеството, които отец Паисий жигосва с пренебрежение като най-големия грях“.

Това сподели президентът Румен Радев в формалното си слово в Банско на празненство за отбелязване на 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от написване на „История славянобългарска“. След това пред публицисти той предложи актуалното държавно управление да прочете отново Паисий!

Държавният глава дълго време след края на церемонията беседва и се снима с банскалии. Украинка му изрече голямата си признателност към България за това, че е приела бягащите от войната. Сред гостите бяха неврокопският митрополит Серафим, ловчанският митрополит Григорий и посланикът на Сърбия у нас Желко Йович.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР