„ГЕРБ си има лидер, избран преди 3 месеца. Аз съм ...

„ГЕРБ си има лидер, избран преди 3 месеца. Аз съм

Борисов: Няма да играем по свирката! Не се оттеглям и ГЕРБ няма да стане брошка на ПП

„ГЕРБ си има водач, определен преди 3 месеца. Аз съм се дръпнал от депутатството, да не нервирам, предложил съм кабинет без мое присъединяване. Оттук нататък да им играя по свирката, да оставя една мощна партия да стане брошка на „Продължаваме промяната“ (ПП) като „Демократична България“ (ДБ), няма да стане. Категорично избори“.

Това разяснява пред „Сега“ водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов във връзка спекулации, че е подготвен да се отдръпна от водачеството на партията в подтекста на опитите за съставяне на кабинет. Повод за такива мнения даде спорно изявление на някогашния президент Росен Плевнелиев пред bTV.

„Бойко Борисов ми сподели през вчерашния ден, че е подготвен да се отдръпна като водач на ГЕРБ. Борисов е подготвен да го направи и го е заявявал неведнъж, в това число и в диалози с Кирил Петков. Борисов постоянно е бил „за“ европейското развиване на България. Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов. Тя е негова рожба, той я е основал и той ще продължи в тази партия да бъде главният фактор“, съобщи Плевнелиев.

Според Борисов някогашният президент не е бил свестен вярно и в действителност споделя, че партията е на Борисов.

Изявлението на Борисов идва след серия от обрати през последната седмица в опитите за съставяне на ново държавно управление. Преди дни Кирил Петков разгласи, че би работил с депутати на ГЕРБ, в случай че водачът на партията Бойко Борисов реши да отида на „топъл остров“. В последните дни Петков изброява поименно с кои хора не би работил – водачите на ГЕРБ, Движение за права и свободи, „Има подобен народ“ (ИТН) и „Възраждане“, само че упорства, че има смисъл да се приказва с обособени депутати.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова излезе с изострен коментар във връзка изявлението на Петков за „острова“ и го дефинира като „арогантно и зловещо“.

Източник: 7dnibulgaria.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg