„Днес в неформална среща уведомих началника на РУ Приморско за

...
„Днес в неформална среща уведомих началника на РУ Приморско за
Коментари Харесай

Пропищяха от украинските бежанци: Притесняват жителите, гонят и отправят заплахи

„Днес в неофициална среща уведомих началника на районно управление (на МВР) Приморско за моите терзания, по отношение на пребиваващи бежанци от Украйна на територията на община Приморско. Децата ми на няколко пъти описват притеснителни случки с малко по-големи от тях украински деца.

От известно време получавам сигнали и от родители, обезпокоени по същия мотив. Оказва се, че дворът на учебното заведение е събирателен пункт за украинските деца, които тормозят ученички от нашето учебно заведение с непочтено държание, гонения и други вербални закани.

Заострих вниманието на господин Грудов за този проблем, като приканих патрулната кола да обикаля по-често към учебно заведение. Съответно, в случай че има родители с деца, попаднали в подобен случай, апелирам да уведомят органите на реда.

По принцип в Приморско сме добре охранявани, дори от време на време прекомерно. Разбираемо е поради стратегическото ни място и потока от сирийски бежанци, които много постоянно биват хващани, минали незаконно българската граница.

Община Приморско заделя задоволителен финансов запас за командировани служители на реда от цялата страна, поради летния сезон. Към днешна дата в общината обитават близо 7000 бежанци. Това постанова двойно повече работа на полицията, в това число ангажирана с регистрации и следене за реда в общината.

Призовавам за нараснало внимание на локалното население. Да не забравяме, че добре посрещнатите от нас бежанци са посетители, които би трябвало да съблюдават нашите правила и по никакъв метод не следва да усещаме безпокойствие от тяхното престояване тук, изключително колкото за децата.

Разбира се, в случай че тези случки се повтарят, да е ясно на всички, че всяко деяние има равно по величина и противоположно по посока противодействие“.

Това написа общинската съветничка в Общински съвет Приморско Ваня Андонова през вчерашния ден в обществената мрежа Facebook.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР