82 украински военнослужещи от Змийския остров бяха доставени в Севастопол

...
82 украински военнослужещи от Змийския остров бяха доставени в Севастопол
Коментари Харесай

Пълен шаш: Погребаните от Зеленски герой граничари от Змийския остров, възкръснаха при руснаците в Севастопол ВИДЕО

82 украински военнослужещи от Змийския остров бяха доставени в Севастопол със избавителния влекач Шахтьор. Това сподели пред кореспонденти Михаил Ясников, заместник-командващият по логистиката на Черноморския флот, предават осведомителните аенции.

Украинските военнослужещи сложиха оръжие и взеха решение да се върнат при фамилиите си “, сподели Ясников. – Моряците от Черноморския флот почетоха решението на украинските граничари.

Автобуси ги посрещнаха на кея в Севастопол. На всеки украински граничар бяха дадени сухи дажби и вода за из път. Според Ясников никой от тях не е подал молба за здравна помощ.

За да изтегли украинските граничари от зоната на бойните дейности и да ги достави в Севастопол, Черноморският флот провежда безвреден кулоар. По-нататък, след къси законови процедури и утвърждения, военнослужещите от въоръжените сили на Украйна бяха откарани с рейс до Одеса.

БЛИЦ напомня, че по-рано украинската агитация и персонално президентът на Украйна Володимир Зеленски увериха, че граничарите на Змийския остров са починали героичен в пердах до последна капка кръв с съветските нашественици.

Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР