82,12 лева/MWh (без акциз и ДДС) е окончателно предложената цена

...
82,12 лева/MWh (без акциз и ДДС) е окончателно предложената цена
Коментари Харесай

Народът вие от ужас! „Булгаргаз“ иска синьото гориво да скочи с над 35%

82,12 лева/MWh (без данък и ДДС) е дефинитивно препоръчаната цена за м. ноември 2023 година, по която „ Булгаргаз “ ЕАД да продава природен газ на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила, оповестиха от сдружението.
Това значи, че синьото гориво ще нарастне с 35,94 % по отношение на октомври (60,41 лв. за мегаватчас).
Цената на публичния снабдител за сегашния месец остава с над 10% по-ниска от ценообразуващия показател TTF „ месец напред “ за м. ноември, който се повиши доста през последния месец заради идното начало на отоплителния сезон.
През м. октомври цените на природния газ се покачиха сензитивно и вследствие на геополитически събития, достигайки до най-високите си ценови равнища от февруари 2023 година насам от 54-56 EUR/MWh, допълват от „ Булгаргаз “.
В отчета от 11 октомври е записано, че „ Булгаргаз “ предлага за одобряване цена на природния газ за ноември от 67,27 лв. за мегаватчас – без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност.
Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще реши на закрито съвещание през днешния ден каква да бъде цената на природния газ за ноември, по която „ Булгаргаз “ да продава природен газ на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.
КЕВР утвърди цена на природния газ за октомври от 60,41 лв. за мегаватчас, без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР