80% от домакинствата в Киев нямат вода и електричество след

...
80% от домакинствата в Киев нямат вода и електричество след
Коментари Харесай

3-милионна страхотия в Киев, Зеленски зове ООН на помощ

80% от семействата в Киев нямат вода и електричество след съветския ракетен обстрел през вчерашния ден, съобщи ДПА, като се базира на управляващите.

" Всички общински служби работят, с цел да възстановят електроснабдяването и водоснабдяването в Киев допустимо най-скоро ", заяви в изказване кметът на 3-милионния град Виталий Кличко.
-->
Засегнати са ефирната телевизионна мрежа, електропреносната мрежа и водоснабдяването. В момента електрифицираните рейсове не се движат поради дефицит на електрическа енергия, а влаковете на метрото се движат едвам през 10 минути. 

Правителствени представители дадоха обещание електричеството и водоснабдяването да бъдат възобновени през днешния ден.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски прикани Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да предприеме дейности за преустановяване на съветските въздушни удари против жизненоважна инфраструктура в страната му.

Русия предприе масиран ракетен обстрел на територията на Украйна, което докара до прекъсване на нуклеарни електроцентрали и аргументи гибелта на мирни жители в столицата Киев.

Само през днешния ден по нас бяха изстреляни 70 ракети. Това е съветската формула на терора, съобщи Зеленски, като посочи, че са били изумени лечебни заведения, учебни заведения, транспортна инфраструктура и жилищни региони. Украйна чака да види " доста твърда реакция " на въздушните удари от страна на света, добави той.

" При температури под нулата няколко милиона души са без електроснабдяване, без отопление и без вода, това явно е закононарушение против човечеството ", съобщи Зеленски в малко изказване посредством видеовръзка пред Съвета за сигурност на поискано от самия него изключително съвещание, показва Франс прес.

Украинският президент сподели, че интернационалната общественост не може " да става пленник на един интернационален терорист ", намеквайки за правото на несъгласие на Москва, което блокира всяка резолюция против съветската експанзия в Украйна.

Той прикани на Русия да бъде отказано право на глас при гласуването на всяко решение, обвързвано с нейните дейности.

" Русия прави всичко, с цел да трансформира един енергиен генератор в по-мощен инструмент от Устава на Организация на обединените нации ", съобщи още Зеленски.

" Убийството на цивилни, разрушаването на гражданска инфраструктура съставляват терористичен акт. Украйна продължава да изисква съдбоносен отговор от страна на интернационалната общественост на тези закононарушение ", написа по-рано денем в Туитър украинският президент, настоявайки за незабавно съвещание на 15-чления Съвет за сигурност.

Американската посланичка в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд съобщи, че съветският президент Владимир Путин " явно употребява зимата като оръжие, с цел да аргументи голямо страдалчество на украинския народ ". Руският президент ще се опита да замрази страната, с цел да я подчини, добави тя.

Посланикът на Русия в международната организация Василий Небензя отговори, като съобщи, че е в прорез с разпоредбите на Съвета Зеленски да приказва посредством видеовръзка, и отхвърли, както той сподели, " безразсъдните закани и ултиматуми " от страна на Украйна и нейните западни поддръжници.

Небензя означи, че вредите, нанесени на инфраструктурата на Украйна, са породени от ракети, изстреляни от системите за противовъздушна защита и попаднали в цивилни региони, откакто са били изстреляни против съветски ракети. Той прикани Запада да престане да доставя Украйна с ракети за Противовъздушна отбрана.

Пораженията на жилищни здания и жертвите измежду цивилното население в реалност са по виновност на украинската Противовъздушна отбрана, която се разполага не в покрайнините на градовете, а в самия им център. В резултат на това парчета от ракети или отклонили се от курса украински ракети попадат в обекти, в които Русия не се е прицелвала, изясни Небензя, представен от ТАСС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР