80-годишният Благой Цветилов, обвинен за убийството на свой съгражданин край

...
80-годишният Благой Цветилов, обвинен за убийството на свой съгражданин край
Коментари Харесай

Съдът потвърди: 80-годишният убиец от Първомай остава в ареста

80-годишният Благой Цветилов, упрекнат за убийството на собствен съгражданин край Първомай се изправи пред Апелативния съд в Пловдив през днешния ден, с цел да апелира решението на Окръжния съд, с което му бе наложена най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража ”.
Прочетете още
По време на съвещанието през днешния ден отбраната на Благой юрист Чавдар Петров означи, че подзащитният му не съставлява висока степен на социална заплаха, поради неговата възраст и здравословното му положение. Затова той изиска от апелативните магистрати по лека мярка, а точно “домашен арест ”.

Държавното обвиняване обаче не беше на същото мнение, по тази причина изиска от съда да остави без почитание жалбата на Цветилов. Според прокурор Димитър Ангелов са налице доказателства, че точно обвиненият е направил закононарушението и има късмет, в случай че бъде с по-лека мярка за неотклонение да извърши друго закононарушение. Прокурорът означи също, че когато Благой е прострелял с един патрон жертвата, при рухването му е последвал и втори подобен.

В своите последни думи пред съда, 80-годишният Благой Цветилов пожела да остане под “домашен арест ”, с цел да се грижи за мъчно преносимата си жена.

Второинстанционният съд обаче, счете, че няма съображение мярката за неотклонение да бъда променена в по-лека, тъй като има доста доказателства и закононарушението е осъществено по изключително нечовечен метод. Така Цветилов остана в ареста.

Решението на Апелативен съд- Пловдив е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Както  TrafficNews заяви, Благой е прострелял с два патрона с ловна пушка своя съгражданин Димитър Иванов в главата и в гърдите. Мъжът е умрял от раните си. Проверка е открила, че оръжието е негово законно владеене. Разрешителното за пушката му е в период.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР